2019-12-02

Zuglóban szükség volt némi adóemelésre az évi százmilliókhoz

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Alig másfél hónappal az önkormányzati választás után máris adóemelésekről döntött az új testület Zuglóban. Jelentősen emelkedik a telekadó, az építményadó és az idegenforgalmi adó, sőt lesz garázsadó is Zuglóban.

Az M1 kereste a kerület új MSZP-s polgármesterét, Horváth Csabát, hogy miért emelik az adókat, egyelőre még várják a válaszát. Az ügy pikantériája, hogy eddig az előző ciklusban Karácsony Gergely vezette a kerületet, és a kampányban ő azt hangoztatta, hogy rendben vannak Zugló pénzügyei – derül ki az M1 Híradójából.


Bizony, szükség lesz a nagy csekkekre (kép: MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Miközben a zuglói balliberális többséget alkotó politikusok leosztották maguk között a tisztségeket, brutálisan megemelték a kerületi lakosokat sújtó adókat – erről beszélt a Híradónak a XIV. kerület fideszes önkormányzati képviselője. Borbély Ádám elmondta, hogy a csütörtökön elfogadott módosítások értelmében a telek-, az építmény- és az idegenforgalmi adót is növelték.

A Híradó birtokába jutott dokumentumokból jól látszik, hogy míg eddig háromszáz forintnyi telekadót kellett fizetni egy négyzetméternyi területért, ez a jövő évtől már háromszázötven forint lesz Zuglóban. Az idegenforgalmi adót pedig az eddigi napi négyszázötven forintról ötszázharmincra emelte a Horváth Csaba vezette testület. Ez több mint 15 százalékos drágulást jelent. Hasonló mértékben emelték az építményadót is. Ráadásul a garázsadó zuglói bevezetéséről is döntöttek.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Az új szocialista polgármester körül már a zuglói alakuló ülés előtt botrány robbant ki, miután sajtóhírek szerint egy olyan módosítást készült benyújtani, ami felhatalmazta volna, hogy akár több száz millió forintokról is egymaga határozhasson, ha a kérdést halaszthatatlannak minősíti.

Horváth Csaba hazugságnak nevezte az erről szóló híreket. Végül aztán egy nap alatt meggondolta magát, és levette napirendről ezt a határozati javaslatot.

Szintén a XIV. kerületi szocialista városvezető volt az, aki megválasztása után egy lapinterjúban kijelentette: Zugló eddig sem, és ezután sem akar ingatlanokat értékesíteni. Csakhogy másnap a Népszavában jelentek meg az önkormányzat ingatlanhirdetései.

A mostani adóemelésekkel kapcsolatban az M1 kereste a polgármestert és a zuglói önkormányzatot. Szerették volna megtudni, hogy mi indokolta a növeléseket, hogyha korábban minden rendben volt Zugló gazdálkodásával, de egyelőre nem kaptak választ.

(Híradó nyomán)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]