2016-06-17

Zátonyra futás és szomjhalál

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Zátonyra futott egy vitorlás hajó csütörtökön az Égei-tengeren lévő görög Leszbosz szigeténél, a görög parti őrség 57 migránst megmentett és az ugyancsak a fedélzeten tartózkodó két embercsempészt őrizetbe vette – közölték a görög hatóságok.
A parti őrség tájékoztatása szerint a vitorlás Leszbosztól dél-délkeletre feneklett meg.

A migránsok kimentésekor a közelben tartózkodó két halászhajó segítette a parti őrség két járőrhajóját.

Az illetékes görög minisztérium arról számolt be, hogy az EU-török alku életbe lépése óta 468 embert küldtek vissza Törökországba. További 1053 embert a 2001-es görög-török kétoldalú megállapodás keretében, míg további 36 török állampolgárt egy másik EU-török egyezmény alapján szállítottak vissza az országba.

Harmincnégy menekült, köztük húsz gyerek holttestére bukkantak a Szaharában a nigeri hatóságok – számolt be szerdán a nigeri védelmi minisztérium. A szomszédos Algériába tartó öt férfi, kilenc nő és húsz gyermek múlt héten a nigeri-algériai határon lévő Asszamaka határállomás közelében lelte halálát a sivatagban. A védelmi tárca szerint valószínűleg szomjan haltak.

A minisztérium közleménye szerint a menekülteket „valamikor június 6. és 12. között” sorsukra hagyták az embercsempészek. Eddig két holttestet azonosítottak, egy férfi és egy 26 éves nő maradványait.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A dokumentumban a minisztérium felhívta a migránsok figyelmét az őket fenyegető veszélyekre, amennyiben megpróbálnak átkelni az embercsempész-hálózatok által ellenőrzött sivatagi úton.

Az elmúlt években több ezren érkeztek Algériába Afrika belső területeiről, elsősorban a szomszédos Maliból és Nigerből. A Fekete-Afrikából induló migránsok számára az észak-afrikai ország vált az első számú célponttá, helyettesítve a 2011 óta belpolitikai káoszba süllyedt Líbiát.

MTI nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...