2016-05-16

(Videó!) Így lövik le a kurdok a török harci helikoptert

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

A Kurd Munkáspárt (PKK) harcosai pénteken reggel lelőtték a török hadsereg egy Cobra típusú helikopterét. A délkelet-törökországi Hakkari kormányzóságban már napok óta súlyos harcok folynak a török hadsereg és függetlenségükért küzdő kurdok között. A Nyugat által terroristának bélyegzett Kurd Munkáspárt egyik harcosa a kurd GerilaTV honlapjára kitett videón egy török harci helikopter feltűnése után vállára veszi a 9K38 Igla típusú, szovjet gyártmányú föld-levegő rakétát, céloz, majd indít.

A török hadsereg Cobra típusú, amerikai gyártmányú harci helikopterét a videó tanúsága szerint telitalálat érte, kigyulladt, előbb csak a forgószárnya, majd maga a harci gép teste is lezuhant a két pilótával együtt. A kurd hírügynökségek beszámolója szerint a videón is hallható kurd nyelvű szöveg a számolás és a helikopter eltalálása után a következő: “Lelőttük a Cobrát! Lelőttük a Cobrát! Nagyszerű! Nagyszerű!”

Közben a harci helikopter lelövése után eltelt másfél nap folyamán a törökök igyekeznek blokkolni a világhálón a számukra szégyenteljes kurd akcióról hírt adó videót. A 78 milliós Törökországban mintegy 23 milliós kurd “kisebbség” él, leginkább a a dél-keleti országrészekben. A hivatalos török propaganda még külön nemzetiségnek sem ismeri el a kurdokat, hanem nemes egyszerűséggel “hegyi törököknek” nevezik őket.

Hering J. – Kuruc.info

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]