2019-10-05

Választási csalás miatt felfüggesztik a földön fetrengő Varjú László mentelmi jogát

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta az Országgyűlés elnökénél Varju László (DK) országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Korábbi cselekménye választás rendje elleni bűntett megállapítására lehet alkalmas.

A Legfőbb Ügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írták: az indítványt Polt Péter a Központi Nyomozó Főügyészségen választás rendje elleni bűntett miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként tette.

Hozzátették: a megalapozott gyanú lényege szerint Varju László az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként a 2018. évi országgyűlési választás előtt, 2018. február 12-én egy kávézóban találkozott a függetlenként induló jelölttel. A találkozón Varju László – nyerési esélyeinek növeléséért – anyagi juttatást ígért a férfinak azért, hogy lépjen vissza a jelöltségtől a javára. A férfi a felvetést elutasította.

A Legfőbb Ügyészség közölte: Varju László országgyűlési képviselő cselekménye választás rendje elleni bűntett megállapítására lehet alkalmas, a büntetőeljárás lefolytatására az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Varju László a Demokratikus Koalíció színeiben a főváros 11. számú egyéni választókerületében (Újpesten) szerzett egyéni képviselői mandátumot 2018 áprilisában.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Korábban a PestiSrácok egy hangfelvételre hivatkozva azt írta, a 2018-as országgyűlési választások előtt a DK-sok „megpróbálták megvenni, és amikor ez nem ment, akkor megfenyegetni” a volt MSZP-s Horváth Imrét. A Hír TV honlapján pedig a hangfelvételről beszámolva azt írták, hogy Varju László költség- és kártérítést, illetve egyéb „okosságot” ajánlott fel Horváth Imrének, aki azonban „nem állt kötélnek”.

(hirado.hu)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...