2018-11-27

Trump felszólította Mexikót az illegális bevándorlók kiutasítására

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Az amerikai elnök Donald Trump hétfőn felszólította Mexikót az illegális bevándorlók kiutasítására. Az elnök a migránsok származási országukba való visszaküldését követeli, és kijelentette, hogy egyetlen illegális bevándorló sem teheti be a lábát az Egyesült Államok területére.

Donald Trump ma felszólította Mexikót a határnál tartózkodó migránskaravánnal szembeni azonnali fellépésre. A cél a migránsok érkező országokba való visszaküldése. Az elnök Twitteren is beszámolt erről.

Mexikónak cselekednie kell a zászlókat vadul lobogtató migránsáradattal szemben, sokan közülük kőkemény bűnözők. Vissza velük az országukba! A mexikói kormány tegye azt repülőkkel vagy buszokkal, teljesen mindegy, de a bevándorlók nem tehetik be a lábukat az Egyesült Államok területére!” – írta az amerikai elnök Twitteren.

Jelenleg 5000 bevándorló tartózkodik Tijuana körzetében, Trump most már a mexikói kormányt is felszólította, hogy tartsa őket távol a határtól, és cselekedjen a kiutasításukra. A napokban még több migráns érkezhet Tijuana-ba.

Okos lenne Mexikótól, ha még azelőtt megállítanák a karavánt, mielőtt a déli határunkhoz érne” – írta Trump a Twitteren.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Az amerikai elnök állítólag már a mexikói kormánnyal is tárggyal egy közös megállapodásról, ami tiltaná, hogy egyetlen migráns is átlépjen Mexikó területéről Amerikába. Habár ezt a mexikói kormány inkább cáfolta, mint megerősítette volna.

Trump még nagyobb nyomást helyezett Mexikóra, azzal a kijelentésével, hogy szükség esetén véglegesen lezárhatja a déli-határvonalat.

Ahogy, arról már beszámoltunk a mexikói belügyminisztérium kiadott közleményében nyilvánosságra hozta, hogy a folyamat elindult, és azonnal kiutasítják Mexikó területéről azokat a közép-amerikai migránsokat, akik vasárnap megpróbáltak erőszakkal áttörni az Egyesült Államokat védő, megerősített határkerítést Kaliforniától délre.

Hunhír

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...