2019-05-15

Trükközéssel engedne migránsokat Európába Verhofstadt

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Guy Verhofstadt, a bevándorláspárti belga politikus, az Euronews Raw Questions című műsorában arról beszélt, hogy az egyhangúlag hozott döntési kötelezettség helyett többségi döntéshozatalt akar az Európai Tanácsban, mert akkor például nem kellene törődniük a migrációt ellenző államokkal és a közös európai határőrizetet is könnyen meg lehetne valósítani. Verhofstadt a liberális ALDE pártcsalád csúcsjelöltjeként pályázik az Európai Bizottság elnöki székére – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A portál információi szerint az interjúban Guy Verhofstadt elismerte, hogy az Európai Tanácsban alkalmazott egyhangú szavazásra vonatkozó szabályok megszüntetésével például a migrációs kérdések betartására lehetne kényszeríteni az Európai Unió tagállamait.

„Ha a többségi döntéshozást alkalmazzuk, akkor megvalósulhat az összeurópai határvédelem, megreformálhatjuk a Dublini Egyezményt és az egész menekültügyi rendszert”, magyarázta. “És lehet európai gazdasági migráció. Ez [a reform] csak a tagállamok akaratán múlik”, mondta Verhofstadt, aki szerint az igazi probléma az Európai Tanácsban van.

Verhofstadt szerint a tagállamok soha nem lesznek képesek arra, hogy teljes egyetértésben állapodjanak meg a vitatott kérdésekben, ezért a többségi szavazást kellene alkalmazni. “Soha nem működik. Mindig lesz egy ország, amelyik nemet mond”, tette hozzá a belga politikus.

A V4NA beszámolója szerint Guy Verhofstadt a liberális ALDE pártcsalád csúcsjelöltjeként pályázik az Európai Bizottság elnöki székére. A múlt hónapban bemutatott terveiből kiderül, hogy Verhofstadt egy föderális Európát kíván létrehozni, mert szerinte a nagyobb és erősebb politikai szereplők fenyegetését csak így lehet visszaszorítani.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Lokál nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...