2019-01-04

Terrotámadás! Robbanás történt az AfD egyik irodájánál

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

A legnagyobb német ellenzéki párt egyik szászországi irodájánál történt a detonáció, a rendőrség szerint politikai ok húzódhat a háttérben.

A robbanás csütörtök éjjel történt Döbeln városában, az AfD helyi irodájának közvetlen közelében. Megrongálódott a földszinti, utcafronti irodahelyiség, a szomszédos épület és két autó, személyi sérülés nem történt. Szemtanúk látták, hogy valaki a kukába helyezett valamit, majd egy öreg kombival elhajtott a helyszínről.

A Mitteldeutscher Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem közölt részleteket az ügyről. A Die Welt azonban arról írt, hogy az LKA vizsgálja, hogy politikai motivációjú merényletről van-e szó, de több irányban is zajlik a nyomozás.

Fotó: AFP

Az AfD a párt elleni merényletként értelmezi a robbanást. A Twitteren azt írták, hogy:

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

súlyos támadás érte a szászországi AfD-t.”

Fotó: AFP

Martin Dulig tartományi miniszterelnök-helyettes szintén politikai támadásról beszélt, az SPD politikusa úgy véli, semmivel sem lehet igazolni a támadást, mert az erőszak nem tartozik a demokrácia eszközei közé.

Az AfD-vel szemben nem robbanószerrel, hanem a politika eszközeivel kell felvenni a harcot”

– tette hozzá.

Korábban több szászországi AfD-irodát is megfenyegettek, vagy megtámadtak, de eddig a festékes támadás volt a legdurvább, ami történt, robbanás egészen mostanáig nem volt. Szászországban szeptemberben tartanak majd tartományi választásokat, aminek az AfD az egyik legnagyobb esélyese.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...