2020-01-12

Terrorizálják a svéd ápolónőket

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Belefáradtak a svédországi Växjö kórházának ápolói abba, hogy sok beteg és a hozzátartozóik egyszerűen szolgának tekintik és különböző sértő jelzőkkel illetik őket. A kórházból több ápolónő is arról számolt be, hogy egyes betegek erőszakoskodnak velük, szajhának nevezik és rasszizmussal vádolják őket – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség – írja az origo.hu.

Smalandspostennek nyilatkozó ápolók elmondták, egyes betegek úgy gondolják, hogy nekik bármelyik pillanatban az ő rendelkezésükre kell állniuk, és bármit kérhetnek tőlük. Amikor pedig ezek a betegek úgy érzik, hogy rosszul bánnak velük, egyből rasszizmussal vádolják a személyzetet.

Kellemetlen lehet, amikor az ember rosszul van, de úgy tesznek, mintha mi tehetnénk róla. Fenyegetnek minket a családtagjaik, leköpnek, k*rvának, rasszistának neveznek

– nyilatkozta egy dolgozó. A Smalandspostennek több ápolónő is arról számolt be, hogy gyakran nevezik őket szajhának, sőt durvább kifejezésekkel is illetik őket. „P*nci, k*rva, rasszista, ezeken a neveken is szólítottak már. Úgy érzem, az utóbbi időben egyre gyakrabban húzzák elő a rasszista kártyát is, pedig mi minden beteget egyformán kezelünk”, mondta el az egyik nővér. Nem Svédország az egyetlen ország, ahol arról lehet hallani, hogy támadások érik a kórházi személyzetet. Tavaly decemberben egy párizsi kórházban estek egy orvos torkának afgán migránsok.

A fiatal férfiak korábban verekedésbe keveredtek az utcán, ami miatt öt sérültet a helyi kórházba vittek. Amikor a 23 és 25 év közötti férfiak úgy érezték, hogy az ápolók nem elég gyorsan látták el 23 éves barátjuk szúrt sebét, a személyzetre támadtak. Ekkor az osztályvezető orvos megpróbált beavatkozni, de az egyik migráns rátámadt és fojtogatni kezdte. Szintén decemberben egy éjszaka a németországi Schweringben a kórház sürgősségi osztályán kezdett el randalírozni három részeg migráns, akik azt követelték, hogy azonnal lássák el őket.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

PS, Origo nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]