2019-04-15

Szíria sorsára juttathatják Líbiát is! Ez a céljuk! Node, kiknek?

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Elhúzódó polgárháborútól óvott Ahmed Majtik líbiai miniszterelnök-helyettes a La Repubblica című olasz napilap hétfői számában. Szerinte Európának nem kellene tárgyalnia a tobruki ellenkormányt támogató Halífa Haftar tábornokkal, akit árulónak tart.

„Haftar elhiteti Európával és a világgal, hogy megzabolázza a terrorizmust” – mondta. „Ehelyett azonban harminc évre polgárháborút, az Iszlám Állam rémuralmát és pusztulást fog előidézni” – vélekedett.

Majtik szerint Líbia könnyen Szíria sorsára juthat.

Haftar április elején offenzívát indított a nemzetközileg elismert líbiai egységkormány székhelye, Tripoli ellen. A hadműveleteknek eddig legalább 120 halottja és 560 sebesültje van, és ezrek kényszerültek menekülésre a fővárosból.

Moammer Kadhafi líbiai diktátor 2011-es megbuktatása óta zűrzavar uralkodik az észak-afrikai országban. Líbia két részre szakadt a nemzetközileg elismert egységkormány és a tobruki ellenkormány között. Haftar ez utóbbit támogatja úgynevezett Líbiai Nemzeti Hadseregével, amely jelentős területeket felügyel az ország keleti és déli részén.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Líbia egykori olasz gyarmat, és az Európába tartó migránsok egyik fő kiindulópontja.

Olasz médiaértesülések szerint hétfőn Rómában tárgyalások kezdődnek a líbiai válság kezeléséről, amelyeken Majtikon kívül Mohammed bin Abdurrahman asz-Száni katari külügyminiszter, Giuseppe Conte olasz kormányfő és Matteo Salvini olasz belügyminiszter is részt vesz.

(MTI)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...