2019-07-05

Szegeden is Gyurcsányék buktatják meg az ellenzéki összefogást

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Karácsony Gergely utolsó perces hátba szúrása, a csepeli se veled- se nélküled összefogás és a ferencvárosi mini-roncsderbi kirobbantása után a DK újabb ponton torpedózta meg az ellenzéki összefogást, ezúttal az egyetlen még valamiféle pozíciót birtokló Botka László mögül állt ki Gyurcsány pártjának szegedi tagozata- írja a szegedma.hu. A lap szerint ugyanis a DK nem támogatja az ellenzék igazidemokrata “példátlan összefogását”. Az eset azért is különösen fájó, mivel az ellenzéki mikro-pártok gyakorlatilag csak névleg léteznek a városban, az MSZP támogatottságának hiányát a “történelmi mélypont” kifejezés sem mutatja valósan. Így a DK maradt az egyetlen számottevő baloldali párt a városban, ők viszont úgy tűnik elindultak előre, a gyurcsányi (külön)úton.

Nincs az országban még egy olyan város, amelyiknek ilyen összetartó közössége lenne. (…) Szegeden igenis működik a demokrácia és a szabadság eszméje, itt mindenki, ahogy eddig is, szabadon elmondhatja a véleményét

– mondta Szabó Sándor országgyűlési képviselő, amikor bemutatta az őszi önkormányzati választáson azt a koalíciót, mely Botka Lászlót támogatja, aki eddig be sem jelentette, hogy újra akarna indulni!

A rendezvényen egyébként Botka meg sem jelent, nyilván érzi a vég kezdetét, minthogy csupán a kisebbség kisebbsége hajlandó őt támogatni.

A Szegedma kérdésére, hogy a DK miért hátrált ki Botka László mögül, Szabó Sándor nem adott pontos magyarázatot.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Soha ekkora mértékű összefogás nem valósult meg, mint ami az elmúlt 17 évben. A Demokratikus Koalícióval is volt egy megállapodásunk az európai parlamenti-választásokat követően, de azt felrúgták. Természetesen mi nyitottak vagyunk, várjuk őket az összefogásba, amennyiben nem jönnek, akkor nekik is tudniuk kell, hogy ezzel a Fideszt támogatják

– fogalmazott Szabó Sándor, némileg ellentmondva ezzel saját magának, és a kommunikált “példátlan” összefogásnak.

A DK nélkül, amely az EP-választás egyik nagy nyertese volt (nem számítva a Fideszt, ami rommá nyerte magát), kérdés, hogy milyen összefogás ez Szegeden az ellenzék részéről? Hiszen a szinte mérhetetlen tartományban mozgó Párbeszéd és az LMP teljesen súlytalanok a városban; a Momentum csak virtuálisan, Botka házi sajtójában van jelen, nincs komoly támogatói bázisuk sem és még a főszereplőjük: Mihalik Edvin sem szegedi; a pár százalékos Jobbikból lassan csak Tóth Péter marad, akit a hírek szerint alpolgármesteri hellyel kecsegtetnek, és egyre többen mennek át a Mi Hazánkba; az MSZP pedig jelentősen bezuhant országosan és Szegeden is csak 8,4% áll Botka László pártja mögött.

Botka körül minden összeomlik

Nem váratlan, hogy már az ellenzéki körökben is kezd kínossá válni a szegedi polgármester, mint arról korábban beszámoltunk, a Szegeden kirobbant parkolóbotrány miatt indult eljárás ítélethirdetése előtt lemondott Solymos László alpolgármester és Mózes Ervin főjegyző, korábban ugyanazon a héten lemondott egy másik alpolgármester, Nagy Sándor is: ő úgy döntött, elege volt a szocialistákból és inkább a Momentum színeiben folytatja a közéleti tevékenységét; Botka László kabinetvezetőjét pedig szintén a börtön fenyegeti a vád szerint 40 milliós hűtlen kezelés miatt.

Forrás: Szegedma; Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...