2019-04-27

Srí Lanka: a terroristavezér Mohamed Zahrán Hásim is felrobbantotta magát

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Mohamed Zahrán Hásim, a Nemzeti Tauhíd Dzsamaat nevű Srí Lanka-i terrorszervezet vezetője volt az öngyilkos merényletek egyik elkövetője – jelentette be Maitripala Sziriszena Srí Lanka-i elnök pénteken, – írja az Origo.hu.

Az államfő hozzátette, hogy Zahrán egy másik terroristával együtt a Colombóban található Shangri-La luxusszállodában robbantotta fel magát. Az azonosítást a rendőrség a helyszínen talált DNS-minták segítségével végezte el. Sziriszena szerint még mintegy 140 ember van valamilyen módon kapcsolatban az Iszlám Állam terrorszervezettel Srí Lankán, akiket – hangsúlyozta – „meg fognak semmisíteni”. Hozzátette azt is, hogy szavazásra bocsátanak egy törvénytervezetet, amely betiltaná az iszlamista csoportokat.

Zahrán az Iszlám Állam terrorszervezet kedden közölt videofelvételén bukkant fel, amint

hűséget esküszik az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak.Hírszerzési vezetők és Ranil Vikremeszinghe kormányfő már korábban feltételezték, hogy a szigetország keleti részéből származó, tamil nyelven beszélő hitszónok lehetett a merényletek kitervelője.

A húsvétvasárnap elkövetett, mintegy 250 halálos áldozatot követelő merényletek miatt a héten már lemondott a védelmi minisztérium vezetője és az országos rendőrparancsnok is.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Origo nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]