2019-09-10

Soros ebben egyetért Donald Trumppal

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Soros a The Wall Street Journal napilapnak mondta el, mi a véleménye Donald Trump Kínát, azon belül a Huaweit korlátozó lépéseiről – írja a hvg.hu.

Donald Trump és Soros György viszonya finoman szólva sem rózsás. Ezt már az is előrevetítette, hogy a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban a magyar származású amerikai üzletember rengeteg pénzt veszített csak azért, mert úgy gondolta, Trump nem lehet befutó a versenyben. Ez persze nem jelenti azt, hogy semmiben ne értene egyet az amerikai elnökkel. Mint az a The Wall Street Journal napilapban megjelentetett, Soros György által jegyzett cikkből kiderül, a Huaweit érő amerikai szankciók témájában például nagy az összhang. Soros – sokakat meglepve – elismerően szólt az amerikai elnök Huawei elleni fellépéséről.

Mint ismert, az amerikai elnök még májusban rendelt el szükségállapotot annak érdekében, hogy “megvédje az amerikai informatikai hálózatokat a külföldi ellenségektől”. Néhány nappal később teljesen egyértelművé vált, hogy az intézkedés a Huawei ellen szól. A Google kénytelen volt megvonni az Android legfontosabb részeinek használati jogát a második legnagyobb mobilgyártótól, majd több amerikai nagyvállalat, többek között az Intel és a Qualcomm is leállította a kereskedést a Huaweijel.

A milliárdos most közölt véleménye egyébként nem egészen előzmény nélküli, korábban a mesterséges intelligenciát és a gépi tanulást érintő fejlesztések terén az Egyesült Államok veszélyes riválisaként beszélt Kínáról. Ezért is kifejezetten üdvözölte az amerikaiak által kikényszerített Huawei-embargót, és úgy véli, a Trump-adminisztráció legjobb és talán egyetlen helyes külpolitikai lépése a Kína elleni kemény fellépés.

Cikkében Soros György hangsúlyozza, az amerikai elnök elárulja az Egyesült Államokat, ha valamilyen kereskedelmi megállapodás részeként feloldatja a Huawei elleni tilalmakat. Amennyiben ez megtörténik, a kínai vállalat megszilárdíthatja pozícióját az 5G-s piacon.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Forrás: hvg.hu – PS

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]