2019-07-11

Salvinit is orosz pénzek elfogadásával vádolják

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Matteo Salvini, az olasz kormány miniszterelnök-helyettese és belügyminisztere egy lapinterjúban ismét cáfolta szerdán azokat a sajtóértesüléseket, hogy pártcélokra pénzt kapott volna Oroszországtól.

A Buzzfeed internetes híroldal azt állította ugyanis: bizonyítéka van egy találkozóról, amelyen Salvini munkatársa, Gianluca Savoni oroszokkal arról tárgyalt, hogy illegálisan finanszíroznák a Liga pártot. A híroldal szerint erről egy moszkvai szállodában tárgyaltak tavaly október 18-án, amikor Salvini Oroszországba látogatott. Az ügylet lényege állítólag az volt, hogy Salvini pártja 4 százalékot kapna az ENI olasz energiacégnek eladott orosz kőolaj árából, ami több tízmillió dollárt jelent.

A Buzzfeed azt állítja, hogy a birtokába jutott egy felvétel a találkozóról. Azt viszont nem tudta megállapítani, hogy ki volt a többi résztvevő, és azt sem tudta bizonyítani, hogy a megállapodás ténylegesen létrejött.

Salvini az Il Foglio című lapnak azt nyilatkozta, hogy senki sem kapott egy centet sem, és azzal fenyegetőzött, hogy beperli a híroldalt, ahogy eddig mindig tette hasonló esetben, és ezt fogja tenni a jövőben is.

Februárban a l’Espresso című hetilap vádolta meg Salvinit ugyancsak orosz pénzek elfogadásával.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

MTI – Vadak

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...