2019-06-14

Salvini: Vissza kell vinni Líbiába a Földközi-tengeren kimentett migránsokat

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Líbiába kell visszavinni a Sea-Watch német civilszervezet mentőhajója által a Földközi-tengeren kimentett 52 migránst – közölte Matteo Salvini olasz belügyminiszter csütörtökön.

A bevándorlásellenes olasz Liga kormánypárt vezetője felszólította a Sea-Watch 3 nevű hajó legénységét, hogy induljon Tripoliba, miután a líbiai parti őrség biztonságos kikötővé nyilvánította az észak-afrikai ország fővárosát.

“Bíróság előtt kell felelnie (a legénységnek), ha ez az illegális hajó nem követi az utasításokat, s ezzel veszélybe sodorja a migránsok életét” – mondta Salvini.

Az olasz kormányfő-helyettes ismét hangsúlyozta: “Nyilvánvaló összefüggés van az embercsempészek és egyes civilszervezetek között”.

Salvini nem akarja, hogy a hajó Olaszországban kössön ki, s szerdán kalózhajónak nevezte a Sea-Watch 3-at, illetve embercsempészeknek és azok segítőinek a mentést végző aktivistákat.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Ruben Neugebauer, a Sea-Watch szóvivője viszont kizárta azt a lehetőséget, hogy Tripoliba menjen a hajó. Mint mondta, a nemzetközi jog szerint nem biztonságosak a kijelölt líbiai kikötők, a segélyszervezet hajója ezért nem fog a polgárháborús országba menni, hanem a dél-olaszországi Lampedusa szigete felé veszi az irányt.

A német civilszervezet egyben rágalmazás miatt akarja perelni az olasz belügyminisztert. “Salvini ismét rágalmazta a törvényes mentést végző civilszervezetet és hajóját” – utaltak Alessandro Gamberini és Leonardo Marini, a Sea-Watch jogi képviselői az olasz tárcavezető szerdai kijelentésére.

A Sea-Watch 3 szerdán vette fedélzetére a menedékkérőket Líbia partjai előtt.

Olaszország szigorú bevándorlási politikát folytat, lezárta kikötőit a civilszerveztek mentőhajói előtt, s kedden a migráció visszaszorítását célzó újabb biztonsági csomagot fogadott el, amely a többi között előirányozza a migránsokat szállító civilhajók megbírságolását is.

Híradó nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...