2019-08-15

Salvini a bírósággal is szembemegy – nem engedi kikötni a hajókat

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Egy római bíróság ítélete szerint Olaszországnak engedélyeznie kell, hogy a várakozó menekültszállító hajók behajózzanak a vizeire. Salvini kijelentette: NEM!

Bár a bíróság ítélete nem mondja ki, hogy a Földközi-tengeren várakozó spanyol Open Arms és a francia Ocean Viking kiköthetnek-e valamely olasz kikötőben, arról meg pláne nem rendelkezik, partra léphetne-e utasai, mindkét NGO vezetői fontos lépésnek tartják a római bíróság határozatát. A két hajón egyébként összesen mintegy félezer migráns tartózkodik. A legénység terve az, hogy olasz vizekre érve azonnal kérik a hajó egészségügyi kiürítését.

A bíróság kimondta, az Open Arms panasza “nem tűnik jogilag teljesen megalapozatlannak.”

Mivel a hajó “kirívóan nehéz” helyzetbe került, az olasz államnak engedélyeznie kell, hogy beléphessen felségvizeire, s a leginkább rászoruló utasoknak orvosi ellátást kell kapniuk.

Éppen a mai nap folyamán egy család leszállhatott az Open Arms hajóról, miután egyik gyermeküket sürgősen kórházba kellett szállítani.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Salvini a döntésre reagálva közölte, továbbra sem fogja hagyni a hajók belépését, mert mint mondta: „Nem leszek embercsempészek cinkosa!”

A belügyminisztérium közleményében tudatta, fellebbez a bíróság döntése ellen, mert az nem volt minden szükséges információ birtokában annak meghozatalakor, majd kiemelte, az Open Arms hetek óta köröz a nemzetközi vizeken, és szisztematikusan gyűjti be a tengeren érkező bevándorlókat.

ma7.sk nyomán – Magyarforum.hu

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]