2015-04-01

Ron Paul: az IMF-et el kell törölni

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Ron Paul amerikai libertariánus politikus szerint nincs értelme a Nemzetközi Valutaalap megreformálásáról beszélni, mivel az IMF az amerikai kormány gazdasági expanzionizmusának eszköze, – ehelyett sokkal inkább az IMF eltörlésére kell lépéseket tenni.

Az amerikai politikus szerint nem csak az IMF ténykedésének kell véget vetni, hanem valamennyi olyan pénzügyi intézménynek, ami a nemzetközi hitelezést az amerikai kormány külpolitikájának rendeli alá.

Elmondása szerint az IMF az amerikai adófizetők pénzén gyakran korrupt kormányokat támogat, amit hitelezéssel akkor is életben tartanak, ha az a helyi lakosság által nem elfogadott. Ennek eredményeként a piac jelentősen torzul, ami nem csak az amerikaiak érdekeit sérti, hanem negatív hatással van valamennyi olyan ország életszínvonalára, melynek kormányát az IMF mesterségesen tartja életben.

Mivel az IMF alaptőkéjének jelentős része az Egyesült Államokból származik, logikus, hogy a szervezet Washington külpolitikai céljainak alárendelten működik. Ron Paul hangsúlyozza, hogy felelősségteljesen működő pénzügyi intézet nem hitelezne olyan országoknak 17-40 milliárd dolláros kölcsönöket, melyek már most is adósságcsapdában vannak és a világ számos országa felé fennálló tartozásaikat nem tudják rendezni. A politikus szerint az a tény, hogy az IMF ennek ellenére mesterségesen infúzión tart egyes kormányokat, annak tudható be, hogy azok közvetlen Washington külpolitikai érdekeit szolgálják ki. Emellett hangsúlyozta; Ukrajna hitelezése tisztán gazdasági szempontból nem segít az országon, viszont lehetővé teszi, hogy továbbra is egy az amerikai külpolitikai stratégiával együttműködő (kollaboráns) kormány működhessen Ukrajnában.

A politikus meggyőződése, hogy az IMF nem megreformálható a tőkeellátás újraelosztásával sem, mert abban zavaros hátterű magáncégek is részt vesznek, ehelyett magát a struktúrát kell megsemmisíteni, ahogyan minden más olyan pénzügyi intézményt is, melyek az amerikai expanzionizmust képviselik a világgazdaságban.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]