2020-01-03

Robbanómellényes támadó gyilkolt Párizs közelében!

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Terrortámadás történt Párizs közelében, négy embert megkéseltek. A rendőrség lelőtte a támadót, akin robbanómellény is volt – ezt írta a BBC. A Le Figaro úgy tudja, hogy nem volt rajta robbanómellény, viszont a gyilkos közelében rengeteg robbanóanyagot találtak. Az előzetes hírek szerint egy, más hírek szerint két ember meghalt. A Les Valeurs Actuelles (VA) szerint muszlim öltözetet, djellabát viselt a gyilkos, és Allah akbart rikácsolt, amikor ölt. Vagyis terrortámadás volt, még ha a francia hatóságok egyelőre – ismert óvatosságuk miatt – nem nyilvánították annak. Cikkünk folyamatosan frissül.

A késes támadás a Párizstól hét kilométerre délre fekvő Villejuif településen történt nem sokkal délután kettő óra után pénteken. A rendőrség üldözőbe vette a támadót, és a közelben lelőtte. Egyes hírek szerint robbanómellényt is viselt a bűnöző.

 

A BBC információi szerint négy embert szúrt meg, akik közül ketten meghaltak. A bfmtv.com szerint egy ember halt meg.

A rendőrség arra kérte az embereket, hogy kerüljék el a Hautes-Bruyères State Park környékét.

Villejuif az egyik legközelebbi párizsi előváros (a párizsi belvárost érintő metróval is meg lehet közelíteni), nem is a legrosszabb közbiztonságú, azaz nem a legveszélyesebbnek tartott 93-as megyéhez tartozik. A bűnöző a Le Figaro szerint menekülni próbált, hosszan üldözték a rendőrök, amikor lelőtték. A gyilkos csomagjában, egyes hírek szerint a késelés helyszínén, de mindenképpen a gyilkoshoz köthetően robbanóanyagot találtak. Az is biztos, hogy úgynevezett bombaelhárító-egységek érkeztek Villejuif-be.

Ahogy lenni szokott, a francia médiumok kerülik a terrortámadás kifejezést, a legutolsó pillanatig, mindenesetre a bűnözés módja – minden bizonnyal találomra járókelőket összeszurkálni egy békés kisvárosban, robbanóanyag a közelben – erősen egy terrortámadást sejtet.

A Les Valeurs Actuelles (VA) hetilap négy óra körül azt írta, hogy vannak szemtanúk, akik szerint djellabát viselt a gyilkost és Allah akbart rikácsolt. Vagyis, ez alapján terrortámadás volt.

A V4NA nemzetközi hírügynökség tudósítójától azt tudtuk meg, hogy a rendőrség nem zárja ki, hogy volt egy társa is a gyilkosnak, és keresik.

A Le Parisien információi szerint a halott áldozat egy férfi, aki a testével védte a feleségét, ugyanis a nőt akarta megszúrni a gyilkos.

A VA konzervatív hetilap szerint máris megjelentek a gyilkost mentegető videók az interneten.

A terrorizmussal foglalkozó nyomozó ügyészség még nem vette át az ügyet, de meglepő lenne, ha egy-két órán belül már nem ők foglalkoznának a most már a jobboldali elhajlással nehezen vádolható luxemburgi RTL rádió szerint is terrortámadással.

Origo nyomán

 

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]