2019-05-14

Orbánról szólt a vita a francia EP-jelöltek között is

Oszd meg másokkal is!

Franciaország két meghatározó európai parlamenti jelöltje nyilvános vitát tartott hétfőn, és az egyik fő vitatéma nem más volt, mint maga Orbán Viktor, írja a Politico cikke nyomán az Index.

Az EP-választások hajrájához közeledve Orbán személye meghatározó kérdéssé vált, Weber és Timmermans vitája után most a Macron-párti Nathalie Loiseau és a hagyományos jobboldalt képviselő François-Xavier Bellamy vitatta meg, hogy mit is kéne kezdeni a magyar miniszterelnökkel.

Loiseau azt mondta, hogy sosem lenne egy olyan csoport tagja, amiben benne van a Fidesz is. A Les Républicains színeiben politizáló Bellamy ellenben némileg a védelmébe vette Orbánt, amikor arról beszélt, hogy ha kizárják maguk közül, azzal csak Salvini kezei közé üldözik a magyar miniszterelnököt.

Azt Bellamy is elismerte, hogy egy egyetem bezárása semmilyen körülmények között nem elfogadható – utalva ezzel a CEU kálváriájára – de szerinte azt még maga Soros is elismeri, hogy a CEU ügyét felhasználja az Orbán-ellenes lobbijában, – számol be az Index.hu.

Index nyomán

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...

Csatlakozz csoportunkhoz!