2016-05-15

SZÁZMILLIÁRD euró! Ennyit költ Németország a migránsokra!

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Becslések szerint Németország ennyit költhet 2020-ig a bevándorlók ellátására.

Németország mintegy 93,6 milliárd euróra becsüli a migránsok ellátására 2020-ig fordítandó költségvetési ráfordításokat”

– idézte a Der Spiegel német hírmagazin szombaton a pénzügyminisztérium összegzését.

A tárca dokumentuma arra a tárgyalássorozatra készült, amelyet a szövetségi kormány folytat a tartományokkal a menekültek költségvetési támogatásáról.

Eszerint az éves ráfordítás az idei 16,1 milliárdról 2020-ig 20,4 milliárd euróra emelkedik.

Ebben benne foglaltatnak a menekülést kiváltó okok megszüntetésére fordítandó összegek is a válságövezetekben. A tárca úgy becsüli, hogy idén 600 ezer, jövőre 400 ezer és a következő években évente 300 ezer menekült érkezik Németországba.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A szövetségi kormány és a tartományok vitában állnak a költségek nagyságáról, valamint arról, hogy ebből mekkora részt vállaljon a szövetség. A tartományok már idén 5 milliárd euróval többre – összesen 21 milliárdra – becsülik ezeket a kiadásokat, mint a szövetségi kormány, és azt követelik, hogy utóbbi vállalja ennek felét.

A szövetségi kormány és a tartományok vezetői közötti első, kudarccal végződött, április 22-i tárgyalási forduló után május végén újabb fordulón igyekeznek megoldást találni. Az Angela Merkel kancellárnál tartott első fordulóban a résztvevők megegyeztek abban, hogy május 12-ig tisztázzák, hogyan számítják ki az összköltséget a szövetség, a tartományok és az önkormányzatok számára.

A Der Spiegel értesülései szerint a pénzügyminisztérium munkatársai csupán a szociális kiadásokat 25,7 milliárd euróra becsülik az adott időszakban a menedékjogot szerzett menekültek számára. Nyelvtanfolyamokra 5,7 milliárd eurót szánnak, a munkapiaci elhelyezkedéshez szükséges beilleszkedési segélyek összegét pedig 4,6 milliárd euróra teszik. A menedékjogot nyert menekültek 55 százaléka a minisztériumi szakértők becslése szerint öt év múlva tud munkát találni. Az alacsony munkanélküliségnek és az erős exportnak köszönhetően Németország tavaly 12,1 milliárd euró költségvetési többletre tett szert 299,3 milliárd euró szövetségi kiadás mellett.
Miközben a pénzügyminisztérium számolgat, a német szövetségi bűnügyi hivatal a menedékkérők elleni erőszak növekedésének veszélyére figyelmeztetett.

Holger Münch, a német szövetségi bűnügyi hivatal vezetője szombaton közölt nyilatkozatában elmondta, hogy az idén már 45 gyújtogatás történt.

A tettesek túlnyomórészt férfiak és csaknem 80 százalékuk azon a településen él, ahol a bűncselekményt elkövették”

– tette hozzá.

Jelenleg nincsenek értesülések régiókon átívelő szélsőjobboldali struktúrák létezéséről, amelyek célzottan szerveznének merényleteket menekültek ellen. Az erőszakcselekmények elkövetői inkább helyben tevékenykednek – mondta a BKA elnöke.

Mindenképpen érzékeljük azonban bűnöző vagy terrorista struktúrák kialakulásának kockázatát. Nem zárhatjuk ki ezt, és nagyon komolyan vesszük a veszélyt”

– mondta Münch.

2015-ben, amikor mintegy 1,1 millió menekült érkezett Németországba, 92 gyújtogatás történt menekültszállások ellen, szemben a 2014. évi mindössze 6 ilyen esettel. Több nagy német sajtóorgánum, köztük a Der Spiegel magazin internetes oldala bezárta nyilvános vitafórumait migrációs témában, mert a legtöbb kommentelő sértegető bejegyzéseket/megnyílvánulásokat tett közzé a fórumokon.

A német rendőrség szombaton közölte, hogy ismeretlenek egy mocskolódó feliratú disznófejet hagytak Angela Merkel kancellár stralsundi választókörzetében lévő irodája előtt. Azt nem hozták nyilvánosságra, mi volt a disznófejre írva, csak annyit közöltek, hogy a mocskolódást a német kancellárnak címezték.

(MTI)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]