2019-09-09

Napi 50 gyilkosság Dél-Afrikában – Követelik a halálbüntetés visszaállítását!

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Több nagy horderejű gyilkosság és széles körű erőszak következtében több mint 450 000 dél-afrikai lakos petíciót írt alá a halálbüntetés újbóli bevezetésére.

A kampányt azután indították, hogy a finn Uyinene Mrwetyana-t megerőszakolták és meggyilkolták egy postahivatalban. Alapítója számos egyéb nagy horderejű halálesetet megemlített, köztük Reeva Steenkamp modell 2013. évi meggyilkolását.

“Mint mozgalom, hallatnunk kell a hangunkat, hogy visszatérjünk a halálos ítélethez a nők és gyermekek elleni bűncselekmények miatt, abban a reményben, hogy megmentsük ezt a nagy országot” – olvasható a petícióban .

A 19 éves Mrwetyana holttestét hétfőn találták meg. A gyanúsított, a postahivatalnok a bíróság előtt megjelent, amely miután bűntettét bevallotta gyilkossággal és nemi erőszakkal vádolta.

Dél-Afrika az apartheid bukása után eltörölte a halálbüntetést, amikor az alkotmánybíróság megállapította, hogy ellentétes az ország 1994-es alkotmányával.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Széles körben elterjedt az erőszak Dél-Afrikában, a rendőrség könnygázt, kábító gránátot és gumilövedéket használ a fosztogatás és a lázadás megállítására, írja az RT.

Magyar Tudat nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]