2019-04-20

Nagyhéten akart robbantani egy Spanyolországban élő marokkói iszlamista dzsihadista

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

A 23 éves Zouhair El Bouhdidit a héten tartóztatta le a marokkói rendőrség, miután a radikális dzsihadista Sevillában tervezett véghez vinni egy terrortámadást. El Bouhdidi közvetlen családtagjaival együtt immár 14 éves él a spanyol városban, a rendőrség értesülése szerint öngyilkos merényletre készült – írja az El Espanol hírportál.

A hatóságok beszámolója szerint a dzsihadista egy kifejezetten instabil robbanóanyaggal, a TATP-vel (triaceton-triperoxid) tervezte végbe vinni a robbantást. Hogy mennyire kiszámíthatatlan anyagról van szó, azt jól jelzi az a tény, hogy a köznyelvben csak “Sátán anyjaként” emlegetik a TATP-t.

A TATP nagyon érzékeny hőre, súrlódásra és ütésre, már az előállítás alatt is nagyon könnyen felrobbanhat. A TATP ráadásul annál veszélyesebb, minél kevésbé ért hozzá a gyártó, a belekerülő szennyeződésdarabok ugyanis a robbanáskor repeszként viselkednek, és a vártnál nagyobb kárt okozhatnak. Igen kedvelt robbanóanyag a terroristák körében a TATP az alapanyagok hozzáférhetősége, a vegyület könnyű előállíthatósága folytán, ezen felül pedig a nitrogénre érzékeny detektorok nem mutatják.

Édesapja – aki imám – szerint El Bouhdidi Marokkóba utazott, hogy meglátogassa nagymamáját. A marokkói rendőrség ekkor vette őrizetbe a férfit a spanyol hatóságokkal való együttműködés következtében. El Bouhdidi ugyanis valószínűsíthetően visszautazása során, a húsvéti nagyhéten vitte volna végbe az öngyilkos merényletet.

Spanyolországban magas fokú biztonsági óvintézkedéseket eszközöltek a nagyhét alkalmából.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Hunhír nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]