2020-01-06

Migránsokat szállító gumicsónakkal ütközött a török parti őrség hajója

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Migránsokat szállító gumicsónakkal ütközött vasárnap az Égei-tengeren, a nyugat-törökországi Dikili partjainál a török parti őrség egyik hajója. A balesetben négy migráns meghalt – jelentette az Ihlas török hírügynökség.

A hatóságok azonnal további két hajót vezényeltek a helyszínre, így 51 migráns életét meg tudták menteni, de négynek már csak a holttestét tudták kiemelni a vízből. Az életben maradtak közül 18 embert kórházba szállítottak, egy eltűnt után pedig még kutatnak. A keresésben a parti őrség négy hajója és egy helikoptere vett részt.

A török parti őrség vasárnap annyit közölt még, hogy a migránsok csónakja mozgásban volt, a jármű utasai pedig „nem gondoskodtak saját biztonságukról”.

Dikili földrajzi elhelyezkedését figyelembe véve az illegális bevándorlók vélhetően a szemközti görög szigetre, Leszboszra tartottak.

A török parti őrség 2020 első három napján 323 migránst tartóztatott fel a tengeren az Európai Unióval kötött menekültügyi egyezmény alapján, míg ez a szám tavaly januárban, a hónap egészét tekintve 1092 volt.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) csütörtökön azt jelentette, hogy tavaly több mint 74 ezer menedékkérő érkezett Görögországba Törökországból, ami 47,2 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest. Az UNHCR adatai szerint jelenleg mintegy 42 ezer menedékkérő tartózkodik az égei-tengeri görög szigeteken olyan táborokban, amelyek összesen legfeljebb 8500 ember befogadására alkalmasak. Az érkezők számának növekedésével a táborokban uralkodó, eleve rossz életkörülmények még tovább romlottak – hívták fel a figyelmet.

Forrás: MTI, PS

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]