2019-07-09

Mehet a levesbe! Még a héten felfüggeszthetik Demeter Márta mentelmi jogát

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Még a nyári szünet előtt, pénteken felfüggeszthetik Demeter Márta mentelmi jogát. Az ellenzéki képviselő a gyanú szerint közérdekből nem nyilvános adatot adott ki, megszegve ezzel törvényi kötelezettségét, írja a Magyar Hírlap.

A mentelmi bizottság pénteken fogja tárgyalni Demeter Márta mentelmi ügyét, így már aznap, a nyári szünet előtti utolsó ülésnapon dönthet a parlament a mentelmi jogának felfüggesztéséről. Az LMP-s képviselő mentelmi ügyét Kövér László, az Országgyűlés elnöke adta ki vizsgálatra, miután múlt héten Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte mentelmi jogának felfüggesztését.

A mentelmi bizottság hétfői ülésén még nem került napirendre az ügy, de ahogy Hargitai János, a bizottság KDNP-s elnöke a lapnak elmondta: a testületnek egy hónapja van, hogy kialakítsa álláspontját és javaslatát az Országgyűlés elő terjessze, amely majd meghozza a végső döntést.

A parlament mostani ülésszaka pénteken véget ér, így a bizottság vagy még a héten összeül, vagy már csak ősszel születhet döntés. A parlamenti szünetben a bizottsági határidő is nyugszik, azaz ebben az időszakban nem kell számolni a határidő lejártával.

Az LMP-s képviselő elleni gyanú szerint Demeter Márta törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki, és valótlanul állította, hogy a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...