2020-01-23

Megúszhatják a börtönt a török nemi erőszaktevők, ha elveszik feleségül az áldozatot

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Törökországban egy olyan törvényt próbálnak bevezetni, ami teljes mértékben felháborította az embereket.

Úgy látszik, hogy Törökország nem jó irányba halad a korral, ugyanis január végén szeretnének bevezetni egy új törvényt, ami alapján, ha egy férfi megerőszakol egy 18 év alatti lányt, akkor nem kell börtönbe vonulnia, ha feleségül veszi őt. Ezt a helyi köznyelv “Marry-your-rapist”, vagyis “Házasodj-össze-a-nemi-erőszaktevőddel” törvényként emlegeti, és természetesen világszerte rengeteg embernél kicsapta a biztosítékot, főleg a török női jogi szervezeteknél – írja az Independent.

Ezzel a törvénnyel elérnék a házasságon belüli erőszak, a szexuális bántalmazás és a gyermekekkel való házasságkötés növekedését. Törökországban is 18 éves kor fölött számít nagykorúnak egy ember. A helyi ellenzék próbálja elintézni, hogy ne lépjen érvénybe a dolog, ráadásul állítólag már így is a török nők 38%-a szenved a családon belüli erőszaktól, és az utóbbi évtizedben 482.908 házasság történt fiatalkorúakkal.

Nem ez az első eset, mikor hasonlóan felháborító törvényt próbáltak bevezetni Törökországban, hiszen 2016-ban például egy olyat akartak végigvinni, ami alapján nem lehet megbüntetni azokat a férfiakat, akik úgy folytatnak szexuális kapcsolatot fiatalkorúakkal, hogy nincs fenyegetés vagy erőszak. A török elnök, Recep Tayyip Erdoğan még 2014-ben azt nyilatkozta, hogy a férfiak és nők esélyegyenlősége természetellenes, és egy nő élete nem teljes, amíg nem szül gyereket.

Forrás: Noizz.hu

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]