2019-08-09

Megérkezett az infláció, jön a válság: az első dominó már eldőlt, jön a többi!

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Szakemberek mondták el, mire kell nagyon vigyázni, hogy ne kerüljenek a családok nagyon nehéz helyzetbe… ez a válság is túlélhető lesz, mint a többi, ha odafigyelünk!

A világban inkább a deflációs nyomástól tartanak, ezért nem is nagyon emelnek kamatokat a jegybankok, Magyarországra megérkezett az infláció.

A KSH jelentése szerint júliusban átlag 3,3 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbihoz képest a fogyasztói árak.

Ez azonban csalóka, az áremelkedés ugyanis változatos mértékű.

Az élelmiszerek ára például 6 százalékot emelkedett, és mivel az élelmiszerek vásárlásáról aligha mondhatunk le, ezt a drágulást sokkal inkább érzékeljük majd, mint azt, hogy a szolgáltatások ára csupán 2,8 százalékkal nőtt egy év alatt.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A legnagyobb mértékben a szeszes italok és a dohányáruk ára emelkedett, átlagosan 8,5 százalékkal.

Egyre több szakember hívja fel bizonyos dolgokra a figyelmet, hogy mit nem érdemes csinálni, mibe ne vágjon bele az ember pénzügyi téren a válság előtti “pillanatokban”.

Az egyik legrosszabb döntés lehet egy egyszerű átlagember számára, ha kockázatos területre fektet be, mivel a gazdaság nem csak lassul, meg is állhat, sőt, egyes ágak erős recesszióba kerülnek.

Ezzel pedig vakmerő kockáztatás esetén milliókat is bukhat valaki…

De vannak még “hétköznapibb” dolgok is, amikkel nem árt vigyázni:

Lovas Judit pénzügyi szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a CSOK-kal is óvatosan kell élni, mert többen bevállalják a három gyereket úgy, hogy egy sincs nekik.

Ha nem úgy alakul a helyzet, ahogy várták, nagyon rossz következménye lehet, közölte.

Leggyakrabban az építő cég is hitelből kezd építkezni, ekkor a bank ráteszi az ingatlanra a jelzálogot, de ha a vállalkozó nem tudja fizetni a részleteket, akkor a jelzálog miatt a vevőnek fizetnie kell, hiába fizette ki a pénzt a vállalkozónak, magyarázta.

Igaz, van olyan bank, aki nem kéri a vevőtől, hanem vállalja, hogy beperli a vállalkozótól, tette hozzá.

Mindenesetre a kockázattal érdemes tisztában lenni, és azt is javasolta a szakértő, hogy fogadjanak ügyvédet, aki eleve olyan szerződést ír meg, amivel meg lehet előzni az esetleges bajt.

A lényeg, hogy ezen nem szabad spórolni, jelentette ki Lovas Judit.

Ezeket tartsuk észben.

A recesszió már bizonyos mértékben a fentiekből kifolyólag észlelhető, nem véletlen, hogy a gazdag bankárelit már most emelné a kamatokat, hogy nyerészkedjen rajta…

Magyarokvagyunk.com

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]