2019-07-11

Követelőzik a Sea Watch kapitánya

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!
A lefoglalt NGO hajók visszajuttatására szólította fel a Sea Watch 3 német kapitánya az olasz hatóságokat. Carola Rackete illegális bevándorlókkal teli hajója június végén kötött ki Lampedusa szigeténél. A kapitány azt is elvárja Olaszországtól, hogy a jövőben ne működjön együtt a líbiai parti őrséggel. Az olasz kormány azonban bejelentette: szorosabbra fűzi a kapcsolatot Tripolival a migráció feltartóztatása érdekében.

Hatalmas port kavart a Sea Watch 3 ügye Európában. Az NGO hajó még júniusban hetekig vesztegelt az olasz vizek közelében. Olaszország nem engedte be az országba és felszólította Németországot valamint Hollandiát, hogy ők fogadják be az NGO hajón tartózkodó migránsokat. A Sea Watch 3 ugyanis holland zászló alatt hajózik, de egy német civilszervezeté. Berlin és Hága azonban nem tett semmit.

A NGO hajó 31 éves német kapitánya végül június végén a törvényeket áthágva, engedély nélkül kikötött Lampedusa szigeténél. Ezután Carola Rackete-t őrizetbe vették. Egy héttel később azonban szabadon engedték, de az illegális bevándorlás segítése miatt vizsgálat indult ellene. A hajót lefoglalták, két másik NGO járművel együtt.

Az olasz kormány ennek ellenére bejelentette: az illegális bevándorlás feltartóztatása érdekében szorosabbra fűzi együttműködését a líbiai parti őrséggel. Az eddigi együttműködésnek köszönhetően jelentősen csökkent az Olaszországba érkező migránsok száma. Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy Líbia után Tunézia lehet a migránsok újabb tranzitországa, egyre többen indulnak Európába a tunéziai partvidékről. Giuseppe Conte miniszterelnök ezért tárgyalásokat kezdeményezett a tunéziai kormányfővel.

Hírtv nyomán

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]