2019-07-04

Kik felelősek a nagy devizahitel átverésért?

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!
Ez volt minden idők legnagyobb pénzügyi,, szélhámossága”.

2001 június 15-én az EU jogharmonizációs folyamatnak megfelelően, szabaddá tette Magyarországon a munkaerő, az áruk és a valuta szabad áramlását.

Ettől kezdve nem volt korlátozva a munkavállalók, az áruk, és a valuták szabad áramlása és minden korlát nélkül bármilyen pénznemben szabad volt a hitelezés. Ami 2004-után történt az a bankok gyakorlatában is szokatlan és egyedüli volt. Nevezetesen a valuta nélküli valutában elszámolt hitelezés.

Ennek kiagyalója Oszkó Péter és Felcsúti Péter.

Ők dolgozták ki azt a banki magatartási kódexet, ami végtelen cinizmussal nemhogy nem vetett véget a gyanútlan ügyfelek kifosztásának, hanem azt megerősítette , egyenesen szentesítette a deviza nélküli deviza elszámolású hitelezést. Ők ketten az értelmi szerzők, akik ezért a személyesen felelősek, több mint egymillió embert fosztottak meg ezzel a módszerrel mindenüktől.

2004 után minden ügyfél úgy lett valuta adós hogy valutát nem vett fel! 2004-től kezdődött az a minden idők legnagyobb pénzügyi,, szélhámossága”.

Ebben a gyalázatban hét fő játszott vezér szerepet – Oszkó Péter, Felcsúti Péter, Járai Zsigmond, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon.
Mindezt olyan profin csinálták hogy egyikük neve sem merült fel az adósok tudatába mint tetessek.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Ez a deviza nélküli deviza elszámolású hitel egyáltalán nem hitel, hanem egy olyan befektetés a hitelfelvevő részéről, aminek az a lényege, hogy az összes, kivétel nélkül az összes profit a hitelt nyújtó banké. Az összes kockázat pedig a hitelfelvevőé.

Ez a pénzügyi tranzakció, valójában nem is nevezhető hitelnek. Nem hitel azért az egyszerű okért, mert a hitel egy fix összegben felvett kölcsön, amit azonos fix összegben kell visszafizetni a hitelszerződésben kijelölt, és annak alapján mindkét fél számára kiszámítható kamattal együtt.

A deviza nélküli devizában elszámoló adós nem tudhatta, hogy mennyit kell visszafizetni, mert a törlesztés egy olyan ténytől, az árfolyammozgástól függ, amihez semmi köze, hiszen ő forintot kapott és forintban fizet.
2006-tól kezdve kétségbeesetten küzdött, sok nemzetbe gondolkodó hazafi, a deviza nélküli devizában elszámolandó pénzügyi szélhámosság leállításáért, amiért meg is kapták, a liberálisoktól KÓKLER minősítést.

Azok, akik ezért személyesen felelősek, több mint egymillió embert fosztottak meg mindenüktől. Azt pedig érthetetlen, hogy ezek az emberek képesek most magukat a jogállamiság nagy védőivé alakítani. Képesek a talpig becsületes az úgynevezett balliberális értelmiség nagy többségének aktív részvételével az országot 2010-re megsemmisülés szélére sodorni.

2010-után sok mindenkit felelősé akarnak tenni a hitelfelvevők, de önmagukat és az egész gyalázat kiagyalóit soha sehol még meg nem említik mint VÉTKEST.

Valójában mi is volt a szoc-lib kormány célja ezzel az áll deviza gyalázattal?

  • Az államigazgatást és a magánszemélyeket visszafizethetetlen kölcsönökbe csalogatni.
  • Amikor ez megtörtént, olyan gazdasági helyzetet kell teremteni, hogy képtelenek legyenek a kölcsönüket visszafizetni.
  • Ezáltal az erősebbek bérlőkké válhatnak saját otthonukban, a gyengébbek mehetnek az utcára.
  • A felszabadult ingatlanok kisajátíthatók a világ más részeiről ideáramló migránsoknak oda adható.

Ez nem más mint a nemzetállam nyílt megbuktatása. Út az ÚJ VILÁGREND felé. 

Draskovics Tibor pénzügy-minisztersége idején a svájci nemzeti bank, majd Veres János pénzügy-minisztersége idején már az IMF is figyelmeztette a veszélyre a magyar kormányt!

2004 júliusában Draskovics Tibor vezette a pénzügyi tárcát. A politikus a Célpontnak (Hír Televízió) azt mondta, nem is hallott a hírről, hogy a svájci jegybank figyelmeztette az MNB-t a devizahitelezés kockázatára.
„Az akkori levelezésből ez pedig egyértelműen kiderül.”
Majd ezek után már emlékezett Draskovics – hogy a devizahitelezés kockázataira az akkori kormányok felhívták a figyelmet, de adminisztratív korlátozást valóban nem vezettek be.
Nem akarták mesterségesen korlátozni a lakosság hitelhez jutását –magyarázta a döntést az egykori szocialista pénzügyminiszter.

Veres János volt szocialista pénzügyminisztert a svájci és a magyar jegybank elnöke Járai Zsigmond, de a Nemzetközi Valutaalap is figyelmeztette az ilyen devizahitelezés veszélyeire.

A washingtoni szervezet ügyvezető igazgatósága 2005. júniusi közleményében arra figyelmeztette az MSZP-s kormányt, hogy Magyarországon „egy új típusú veszélyforrás van kialakulóban, mivel a háztartások, kisvállalkozások, és az önkormányzatok külföldi fizetőeszközben vesznek fel hiteleket valószínűleg anélkül, hogy az árfolyam-kockázatot megfelelően fedeznék”. A Nemzetközi Valutaalap arra is kitért, hogy a magánszektor eladósodása az ország sebezhetőségét növeli.
Igen ezek a szervezetek akkor még nem tudták hogy itt nem valuta hitelről van szó, hanem mindenki forintot kap csak valutában számolják el.

Mindezért a pénzügyi szélhámosságért kormányzati felelősség terheli: Medgyesi Péter, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon akkori miniszterelnököket, László Csaba, Draskovics Tibor és Veres János pénzügy-minisztereket, Farkas Ádámot, a PSZÁF elnökét.

Ezen felelősök ellen senki nem indított kártérítési eljárást.

Simor András a 2013-ig lévő jegybankelnök a kormányt nem segítette abban, hogy a kormány segíteni tudjon a károsultakon. Simor a következőket nyilatkozta:

Had tanulják meg a magyar hitelezők, hogy nincs ingyen ebéd.

Mint a dokumentumokból kiderül Járai Zsigmond a jegybank volt elnöke hiába figyelmeztette a kormányt a veszélyekre a kormányoknál süket fülekre talált. Az adósok közt is akad jó néhány hiszékeny ügyfél aki bedől a bankszövetség, az LMP, MSZP, JOBBIK, együttes nemzetellenes propagandának.

Erre mondják hogy egy szabad jogállamban nem tilos HÜLYÉNEK lenni!

A “devizában nyilvántartott hiteleket ” című gyalázatot 2004-2008 között vették fel a családok. Ám ekkor még élt, egészen 2008.február 26 ig (!!!!) a forint sávvédelme, mi azt jelentette, hogy egy az MNB által meghatározott sávközéptől pl. 150 Ft/chf, csak +- 15 %-kal térhet el az árfolyam.
Ha ettől nagyobb eltérés alakulna, akkor az MNB, mint bármely jegybank, köteles beavatkozni (!) (nyíltpiaci műveletek, deviza eladás, deviza vétel).

Nyilvánvaló, hogy a beetetési szakaszban nagy szükség volt a sávvédelemre, mert ezzel győzték meg a gyanútlan hitelfelvevőket (a kamaton túl), hogy semmi kockázat nincs, hiszen alacsonyan áll a chf, , a jegybank pedig nem engedi +-15 %-nál jobban kilengeni a Ft-ot. Ezzel a teljes kormány és a bankrendszer abban a hitben ringatta az adósokat (2008.02.26.-ig), hogy 170 Ft fölé nem mehet a chf! Ezt a kockázatot pedig még a képzettebb emberek is bevállalták.

Ezt a megállapodást rúgta fel az akkori szocialista kormány a bankoknak kedvező módon, aljasul 2008 február 26.-án, amikor az offshore ”monetáris népbiztosok” felmondták a forint sávvédelmét – akik tudtak Offshore Simor tervéről – akinek havi 8 milliós állami alapfizetésért , meg 100 milliós jutalom mellett a magyar fizetőeszköz védelme lett volna a legfőbb feladata, azok bizony milliárdokat kaszálhattak , csak evvel az egy, bennfentes információ birtokában és talicskázhatták a pénzt az offshore számláikra.

Utóirat:

Kedves devizások! A felelősséget csúnya dolog olyas valakire és arra a kormányra hárítani, akinek ehhez nem volt köze, sőt, 2010 után folyamatos mentőakciókat dolgoznak ki a bedőlt devizahiteleseknek! A felelősök neve fentebb fel van sorolva. Ott tessék kopogni! (Tisztelet azoknak a kivételeknek, akik nem felejtették el, ki sózta rájuk anno..)

(libsifigyelő.hu)

(forrás:internet)

www.hungaryfirst.hu

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...