2019-05-17

Kezdődhet a visítás! Budapestre jöhet Donald Trump

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

A kétoldalú Védelmi Együttműködési Megállapodás elfogadása után lehetségesnek vél egy amerikai-magyar csúcstalálkozót David Cornstein, budapesti amerikai nagykövet. A nagykövet az Infostartnak adott interjújában elmondta, hogy a dokumentum már a magyar parlament illetve az amerikai törvényhozás előtt van, de még ratifikálni kell. Ezután belekezd a látogatás megszervezésébe – nyilatkozta Cornstein.

A nagykövet kiemelte, hogy nagyon elégedettek Magyarország védelmi kiadásaival a NATO-n belül és nem lennének meglepve, ha már a kitűzött 2024-es időpont előtt elérné hazánk a 2%-os védelmi kiadási célt. A nagykövet jelezte, hogy rendkívül meg volt elégedve Szijjártó Péter washingtoni látogatásával, amelynek során megbeszéléseket folytattak Wess Mitchell-lel, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekben illetékes helyettes államtitkárával, valamint az amerikai és a magyar hadsereg képviselőivel.

Sikerült elsimítanunk az összes kérdéses pontot. Jelenleg az amerikai kormány és a magyar parlament előtt van a dokumentum, a törvényhozás védelmi bizottsága vizsgálja felül. Ha ezzel végzett, a parlament elé terjeszti. Reményeink szerint a teljes testület elfogadja a dokumentumot, és végezetül tartunk majd egy szép ceremóniát, amelyen aláírjuk a megállapodást.

– fogalmazott David Cornstein.

Hungary First

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...