2019-11-19

Iszlamista terroristát fogtak el Berlinben, a 37 éves szír migráns pokolgépes merényletekre készülhetett

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Vélhetően az Iszlám Állam terroristája lehet az a 37 éves szíriai férfi, akit most fogtak el Berlinben, miután a hatóságok tudomást szereztek róla, hogy terrorcselekmény elkövetésére készülhet. Az ügyészségi közlemény szerint a férfi év eleje óta állt kapcsolatban az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel. A radikális iszlamista beállítottságú gyanúsított arra készült, hogy Németországban hajt végre pokolgépes merényletet. A robbanószerkezet elkészítéséhez már be is szerezte a szükséges acetont és hidrogén-peroxidot. Abdullah H. egy külföldi hírszerző szolgálattól kapott információk alapján került la hatóságok látókörébe. Hónapok óta nyomoztak utána. Azt nem lehet tudni, hogy választott-e már helyszínt a tervezett pokolgépes merénylethez. Az ügyészség közleménye arra nem tér ki, hogy Abdullah H. hivatalosan, esetleg menekült státuszban tartózkodik-e Németországban.

Elfogtak és előzetes letartóztatásban helyeztek kedden Berlinben egy szíriai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy iszlamista indíttatású terrorcselekményekre készült – közölte a német főváros ügyészsége.

A közlemény szerint a 37 éves férfi egy azonnali üzenetküldő szolgáltatáson keresztül az év eleje óta kapcsolatban állt egy csoporttal, amely közel áll a magát Iszlám Államnak (IÁ) nevező terrorszervezethez.

Az üzenetváltások témája fegyverek és robbanóeszközök készítése volt, célja pedig terrortámadások előkészítése – írják.

Az eljárást a szövetségi legfőbb ügyészség irányítja, amely arról tájékoztatott, hogy a gyanúsított már be is szerezte az iszlamista terroristák körében gyakran használt robbanószer, a TATP (aceton-peroxid) előállításához szükséges acetont és hidrogén-peroxidot.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A radikális iszlamista beállítottságú gyanúsított arra készült, hogy Németországban hajt végre pokolgépes merényletet. Azt még nem tudták megállapítani, hogy választott-e már helyszínt és időpontot.

Az ARD országos köztelevízió értesülése szerint a hatóságok hónapok óta nyomoznak a gyanúsított ellen, és egy külföldi hírszerző szolgálattól kapott információk alapján került látókörükbe. A televízió beszámolójában Abdullah H. néven azonosított férfit a szövetségi rendőrség terrorelhárító különleges egységének mozgósításával fogták el.

MTI – PS nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]