2018-11-07

Iszlamista pakik fenyegetik a holland nagykövetet Pakisztánban

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Iszlamisták fenyegetik a holland nagykövetet Pakisztánban Geert Wilders holland bevándorlásellenes politikus iszlám-ellenes Twitter-üzenetei miatt – erősítette meg kedden a holland külügyminisztérium egyik szóvivője az AFP francia hírügynökségnek.

A diplomáciai képviselet és személyzetének biztonságáról tárgyalások folynak a holland és a pakisztáni hatóságok között – tette hozzá a külügyi tárca tisztségviselője. Augusztus végén Wilders lemondta a pártja, a bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) által meghirdetett Mohamed-karikatúraversenyt pakisztáni iszlamista csoportok masszív tiltakozó akciói nyomán.

Ehelyett a holland politikus, akit nyílt iszlámellenessége miatt szintén folyamatosan halálos fenyegetések érnek, mikroblogján több karikatúrát is közzétett, tovább szítva a radikális muszlimok haragját Pakisztánban.

Az iszlámábádi belügyminisztérium október 29-én közzétett figyelmeztető üzenetében – amely a holland és a pakisztáni sajtóban is megjelent – felhívta a figyelmet arra, hogy a Tehrik-i-Labbaik (TLP) iszlamista mozgalom hívei bosszút terveznek állni Wilders „istenkáromló karikatúrái” miatt az iszlámábádi holland nagyköveten.

A TLP egyik szóvivője útján kedden cáfolta, hogy fenyegették volna a nagykövetet. „Békés mozgalom vagyunk, és hiszünk a párbeszédben” – tette hozzá.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Nem reagált megkeresésekre az ügyben sem a holland nagykövetség, sem a pakisztáni külügyminisztérium.

A TLP tagjai augusztus végén tiltakozó menetet indítottak a tervezett Mohamed-karikatúraverseny miatt Pakisztánban, s napokig tartó tüntetéssorozatot rendeztek a múlt héten az istenkáromlás miatt halálra ítélt, majd később felmentett keresztény nőnek, Asia Bibinek a szabadlábra helyezése okán. A mozgalom vezető tagjai a felmentő ítéletet hozó bírák meggyilkolására szólítottak fel, a hadsereget pedig zendülésre.

Az iszlámábádi vezetés pénteken megállapodott a TLP-vel arról, hogy a mozgalom fellebbezést nyújthat be az ítélettel szemben.

Ászija Bibit nyolc év után, a múlt héten bizonyíték hiányában felmentette a pakisztáni legfelsőbb bíróság, de saját biztonsága érdekében nem engedték szabadon, és a fellebbezés lezárultáig nem hagyhatja el az országot.

Jogvédők szerint ez számára halálos ítélettel ér fel.

MTI nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...