2019-12-04

Iszlamista “házasságközvetítővel” gazdagodott Merkelisztán

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Kitoloncoltak Törökországból Németországba egy újabb kisgyermekes anyát, akit azzal gyanúsítanak, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet tagja – jelentették szerdán német hírportálok.

A 30 éves nő és négy gyermeke kedd este érkezett meg a frankfurti repülőtérre egy menetrend szerinti járattal. Előzetes letartóztatásba helyezték, gyermekeit állami gondozásba vették.

A német–szíriai kettős állampolgárt terrorszervezetben viselt tagság bűncselekményével gyanúsítják. A nyomozás megállapításai szerint egy úgynevezett nővéri hálózat tagjaként tevékenykedett, vagyis szélsőséges iszlamista meggyőződésű fiatal nők csoportjához tartozott, és azon dolgozott, hogy újabb nőket állítson az Iszlám Állam (IÁ) szolgálatába.

Az alsó-szászországi illetőségű gyanúsított 2014-ben kivándorolt Szíriába, és onnan szervezte meg több németországi nő kiutazását az IÁ ellenőrzése alá vont közel-keleti régióba, és házasságukat dzsihadista harcosokkal.

A török hatóságok novemberben három nőt toloncoltak vissza Németországba, akiket az IÁ követőiként tartottak számon. Ketten dzsihadista harcosok feleségei, az IÁ-tagoknak és rokonaiknak kialakított szíriai fogolytáborok egyikében tartózkodtak, majd megszöktek, de török katonák elfogták őket a török–szíriai határ szíriai oldalán. A harmadik nőt hétfős családjával együtt toloncolták vissza, nem jártak Szíriában vagy Irakban, az IÁ által ellenőrzött területeken, de a török hatóságok szerint dzsihadistának számítanak.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Német sajtóértesülések még nagyjából 80 német állampolgárságú nő és 100 gyerek tartózkodhat Szíriában fogolytáborokban.

Korábbi kormányzati adatok szerint az utóbbi években mintegy 1050 személy távozott Németországból Szíriába vagy Irakba, hogy csatlakozzon az IÁ-hoz. Nagyjából kétharmaduk német állampolgárságú, és néhány százan vehettek részt fegyveres akciókban. Egyharmaduk visszatért Németországba – jelentős részük őrizetben van, vagy szabadságvesztés büntetését tölti –, további 220 meghalt.

(MTI nyomán)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]