2019-02-08

Is­ko­la­tás­kába rej­tett bom­bá­val akar­tak fel­rob­ban­tani egy ál­ta­lá­nos is­ko­lát

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

A német tit­kos­szol­gá­lat fi­gyel­mez­tette a brit ha­tó­sá­go­kat, hogy egy ve­szé­lyes isz­lam­ista ter­ror­tá­ma­dást ter­vez New­castle-ben. A cél­pont egy ál­ta­lá­nos is­kola lett volna.

Tavaly ősszel a német hatóságok felfigyeltek egy iraki kurd migránsra, aki az interneten több olyan weblapot is felkeresett, ahol bombák összeszereléséhez szükséges útmutatók szerepeltek. A bevándorló emellett több fórumon is kijelentette, hogy a Közel-Keletre akar utazni, hogy csatlakozhasson az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez.

Hamar kiderült, hogy az iszlamista nézeteket valló migránsnak két társa is van.

A hatóságok kiderítették, hogy a gyanús személyek szilveszteri tűzijátékokból nyertek ki lőport, amit a bomba összeszerelésnél hasznosítottak volna. Ezen kívül arra is fény derült, hogy más forrásokon keresztül lőfegyverhez is hozzá akartak jutni. A titkosszolgálatok a kapcsolatok felgöngyölítésekor jutottak el a Nagy-Britanniában élő 33 éves Mohamed A.-hoz, aki egy titkosított chat programon keresztül tartotta a Németországban élő irakiakkal a kapcsolatot. Mohamed az ő kérésükre egy gyújtószerkezetet küldött volna nekik, de a brit titkosszolgálat ekkor már közbelépett. A brit hatóságok elmondták, tudták, hogy a férfi szimpatizál az Iszlám Állammal és jó kapcsolatai vannak Szíriában, de korábban elegendő bizonyíték hiányában nem fogták el.

A britek végül december 11-én őrizetbe vették Mohamedet, és a lakását átvizsgálva döbbenetes felfedezést tettek a terrorelhárítás emberei.

A házkutatásnál ugyanis lőporból összerakott robbanóeszközöket találtak, és mellettük több iskolatáska is hevert. A férfi már jó ideje kiszemelte magának az egyik newcastle-i általános iskolát, ahol robbantásos merényletre készült.

Ripost nyomán

 

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...