2019-05-14

Így dicsérte “agyon” Orbán és Trump találkozóját egy amerikai lap

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Új fejezetként értelmezi az Orbán Viktor és Donald Trump által megszilárdított Budapest-Washington tengelyt April H. Foley, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövete, írja a 888.hu.

Foley, aki 2006 és 2009 között töltötte be Budapesten az amerikai nagykövet tisztségét, kifejezetten pozitív hangvételben és előrelátóan tárgyalja a The Washington Times hasábjain annak a jelentőségét, hogy a mai nap folyamán Orbán Viktor meglátogatja az Egyesült Államok elnökét. Foley szerint a találkozó egy úgy fejezetként értelmezendő, hiszen

Obama kormányzása alatt a Közép- és Kelet-Európa országai jogosan úgy érezték, hogy elhanyagolják őket, emellett az USA magyar belügyekbe való beavatkozása is mély sebeket ejtett a kétoldali kapcsolatokon.

Ugyanakkor a jelenlegi Trump-adminisztráció újragondolta a régióval kapcsolatos irányelveit, így a Magyarországgal kapcsolatos hozzáállását is – írja a volt nagykövet, aki szerint ez éppen időszerű volt. Elmondása szerint a magyar kormány nemcsak katonai értelemben szilárdította meg az USA-val ápolt kapcsolatát, hanem energetikai téren – ebből kifolyólag geopolitikai értelemben is – és gazdasági tevékenységét illetően is. Kiemeli,

az Egyesült Államok erőteljes gazdasági és diplomáciai közeledése Magyarország iránt érthető, és ebben a munkáját komoly hozzáértéssel végző Szijjártó Péter személyénél nem is lehetne jobb partnerre lelni, aki szinte havonta ingázik Washington és Budapest között.

Foley szerint mindemellett számtalan olyan külpolitikai irányelv van, amelyben teljes az egyetértés az Orbán-kormány és a Trump-adminisztráció között. Példaként említette az Izraellel ápolt sziklaszilárd kapcsolatot; a Közel-Keleten üldözött keresztény kisebbségek védelmezését, emellett a nemzetközi migráció okán felértékelődött határvédelem kérdését, amely Európát és az Egyesült Államokat egyaránt érinti.

888 nyomán

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...