2019-06-14

Hollywood beszállt az európai választásokba: a producerek az AfD ellen kampányolnak

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!
Hollywood óva inti Görlitz német “filmvárost”, hogy AfD-s polgármestert válasszon.

A kockaköves, középkori hangulatú, a lengyel-német határon fekvő városban több mint 100 filmet forgattak, számos hollywoodi produkció is itt forgott, egyebek mellett a Becstelen brigantyk vagy a Grand Budapest Hotel. A Görliwoodként is emlegetett hely olyan rendezőket vonzott, mint Wes Anderson vagy Eli Roth.

Hollywood és a német értelmiségiek, filmesek figyelme most azért fordult Görlitz felé, mert a hétvégi polgármester-választás a jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párt győzelmével zárulhat, s így Görlitz lehet az első olyan német város, amelyet a bevándorlásellenes AfD irányít.

Michael Simon de Normier, az ugyancsak Görlitzben forgatott A felolvasó című film német származású producere szerint a város hírneve visszafordíthatatlanul csorbát szenved, ha ez bekövetkezik, ezért nyílt levélben kérte a város lakóit, hogy „ne adják be a derekukat a gyűlöletnek és az idegengyűlöletnek”.

„Ha az a benyomás keletkezik, hogy a város többsége idegengyűlölő, annak híre megy és valószínűleg következményei lesznek”

– írta a levélben, amelyet mások mellett Stephen Daldry, a film rendezője, valamint a Trónok harcában szereplő Tom Wlaschiha és a Becstelen brigantykban játszó Daniel Brühl és Jana Pallaske, Daniel Kehlmann író vagy A felolvasó szerzője, Bernhard Schlink is aláírt.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Az AfD jelöltje Sebastian Wippel egykori rendőr, míg ellenfele egy zenész, a kereszténydemokrata (CDU) Octavian Ursu, aki 1990-ben vándorolt be Romániából, és a helyi színház trombitása lett.

A választás első fordulójában Wippel a szavazatok 36 százalékát szerezte meg. Az AfD az egykori NDK területén mindenütt hasonlóan népszerű, részben azért, mert a befektetett eurómilliárdok ellenére a térségben nem sikerült kezelni a tartósan magas munkanélküliséget.

Ursu a választás első fordulójában 6 százalékponttal maradt le Wippeltől, de a második fordulóban a baloldal támogatóinak szavazataival felülkerekedhet az AfD jelöltjén.

Híradó, Demokrata nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...