2020-01-19

Hollandiában közel 20 ezer eurót kapnak a migránsok, ha művésznek mondják magukat

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Hollandiában már eddig is sok támogatást kaptak a migránsok, most azonban újabb pénzszerzési lehetőséget biztosít nekik a kormány. Azok a bevándorlók, akik művészi háttérrel rendelkeznek, akár 19 ezer eurót is kaphatnak, amit bármire felhasználhatnak, ami a művészetükkel kapcsolatos – írta a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Nincs jobb dolguk a hollandoknak, mint azon gondolkozni, hogyan is segíthetnének a „művészmigránsokon”, hogy azok továbbra is ki tudják élni magukat. A megoldás azonban megszületett, egy új rendelkezés szerint 19 ezer eurós támogatást kaphatnak a bevándorlók, amit bármire felhasználhatnak, ami az alkotásaik fejlesztésével és előadásával kapcsolatos.

A leírás szerint a pénzért online lehet jelentkezni, ha pedig megkapják a migránsok, akkor felhasználhatják például egy kiállítás megszervezésére, asszisztens felvételére vagy stúdió bérlésére.

A támogatásnak csupán három feltétele van: az első, hogy a jelentkező vizuális művészként akarjon kiépíteni magának egy karriert Hollandiában, a második, hogy Hollandiába menekültként érkezett, a harmadik pedig, hogy az országban még csak legfeljebb 10 éve él.Az esettel kapcsolatban joggal merül fel a kérdés, vajon a holland művészek is részesülnek ilyen támogatásban az államtól?

Hollandiában egyébként rendkívül sok támogatás létezik a migránsok és segítőik számára. Például az a segély, amely azokat a szervezeteknek segít, akik az érkező bevándorlókat támogatják, vagy amely a munkaszerzési lehetőséggel próbál segíteni a migránsoknak.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Origo, PS

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]