2019-06-12

Hát persze! Az ENSZ élesen bírálta a migráció visszaszorítását célzó olasz biztonsági csomagot

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) élesen bírálta szerdán a migráció visszaszorítását célzó olasz biztonsági csomagot, amely a többi között előirányozza a migránsokat Olaszországba szállító civilhajók megbírságolását is.

„Aláássa a tengeri mentés nemzetközi szabályrendszerét annak kriminalizálása, hogy a tengeren bajba került embereket szállító hajók olasz vizekre hajózhassanak” – jelentette ki Dominik Bartsch, az UNHCR németországi képviselője a dpa helyi hírügynökségnek.

„A tengeri mentés kötelessége évszázados intézmény, az független a veszélyben forgó emberek nemzetiségétől, vallásától, illetve anyagi helyzetétől” – mondta Bartsch.

„Megingatja a tengeri mentés egész rendszerét, ha egy bizonyos államban büntethetővé teszik a hozzáférést a biztonságos kikötőkhöz, ahelyett hogy megkönnyítenék azt ” – fűzte hozzá. Mint mondta, a mentőhajók számára nem lehetséges, hogy Líbiába vigyék az embereket, mert ott szerintük számukra nincs biztonságos kikötő.

A Soros-féle Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű segélyszervezet szerint a olasz kormány szigorú bevándorlási politikája miatt nőtt a halálozások száma a Földközi-tengeren. Az elmúlt egy évben legalább 1150 menedékkérő fulladt meg a térségben – közölte az MSF.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A tőzsdespekuláns szervezete egész egyszerűen ezzel az állításával nem mond igazat, hiszen a szigorúbb bevándorláspolitika életeket ment, hiszen kevesebben indulnak útnak. A liberálisok a veszélyes útra biztatják a migránsokat fűt-fát ígérve nekik, de csak a halálba kergetik őket.

A Matteo Salvini olasz belügyminiszter nevét viselő, kedden elfogadott biztonsági csomag a többi között növeli a tárcavezető hatáskörét. Salvini szerdán védelmébe vette a szabályozást a jogvédőkkel és az olasz ellenzéki hangokkal szemben. A lezárt kikötők emberéletek mentését jelentik. Nyílt kikötők viszont vérfürdőt jelentenek”
– írta a Facebookon.

A tengeren menekülés közben életüket vesztettek száma 2017 azonos időszakához képest megfeleződött. Büszke vagyok arra, hogy emberéletek ezreit sikerült megmenteni azzal, hogy kevesebb menedékkérő kel útra”
– fűzte hozzá.

A szabályozás értelmében tízezertől ötvenezer euróig terjedő bírságot vethetnek ki az olasz hatóságok azokra a civil hajókra, amelyek felszólítás ellenére megsértik az olaszországi felségvizekre történő belépés tilalmát. A bírságot a hajó kapitányára, üzemeltetőjére vagy tulajdonosára vetik ki – írja az MTI.

Ha ugyanaz a hajó egymás után többször megsérti az előírásokat, a vízi járművet az olasz hatóságok a bírságon túl mellett le is foglalják.

Hunhír nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...