2020-01-04

Gyurcsány: a hétfői napon jelenti be az új kormány, milyen ütemben bontja el a határkerítést

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Továbbra sem képes megállapodni a Demokratikus Koalíció és a Momentum elnöksége arról, mely párt delegálja a belügyminisztert. Annak ellenére sem, hogy a minisztérium alá tartozó rendészeti államtitkárságot, melyet kiemelten fontosnak tartottak, már megkapta a Momentum jelöltje, Berg Dániel. Úgy tűnik, ez nem elégítette ki a frissen parlamentbe jutott Momentumot, úgyhogy még a jövő zenéje, a tárgyalások folyamán kiben egyeznek meg, név szerint Fekete-Győr András vagy a Gyurcsányék által jelölt Vadai Ágnes lesz-e a befutó.


Mint belügyminiszter? (fotó: Koszticsák Szilárd / MTI))

Mint ismeretes, a 2022. évi áprilisi választásokat az ellenzéki összefogás nyerte a szavazatok 45 százalékával, míg a már három ciklust is kormányzó Fidesz-KDNP szövetsége csak 40%-ot volt képes elérni. A balliberális ellenzéki erők, ha nem is zökkenőmentesen, de abban már korábban megegyeztek, közös miniszterelnök-jelöltjük az akkor még európai parlamenti képviselő Dobrev Klára lesz, így neki át kell tennie székhelyét Brüsszelből Budapestre.

Dobrev nyugalomra intette a feleket. Tegnap tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, nem szabad komoly törésvonalakat vizionálni és elrontani az ünnepi pillanatokat, ahogyan ő fogalmazott:

Mikor 12 évnyi diktatúra után végre fellélegezhet az ország, nekünk tudatában kell lennünk, milyen hatalmas felelősséggel tartozunk, mellyel a választók minket megbíztak, és fel is fogunk nőni a korszakalkotó feladathoz.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Néhány héttel a választások után egyébként a legtöbb tárcáról megállapodtak a felek, némelyeket jelentős aggodalommal töltött el, vajon mi lesz egy esetleges győztes választás után, ugyanis még az előző ciklusban a Fidesz olyan törvénymódosítást léptetett érvénybe, hogy kizárólag egy frakció keretén belül dolgozhatnak azok a képviselők, akik közös listáról jutottak be az országgyűlésbe. A kérdés tehát adva volt, s be kell vallanunk, az előzetes aggodalmakat nem váltották be, még ha volt is olyan, ki itt-ott megjegyezte, talán nem a legszerencsésebb választás, de végül is Gyurcsány Ferenc lett az összefogás frakcióvezetője.

A volt szocialista miniszterelnök nem rejtette véka alá, mit szándékozik képviselni a napokban felálló kormányzat, kijelentette:

Még csak ízlelgetjük, talán el sem akarjuk hinni. Igen, megcsináltuk. Sikerült. Azonban az ünneplés után most kezdődik az igazi munka. Nem kevesebbet kell tennünk, mint talpra állítanunk az országot, visszaadni az emberek bizalmát és Magyarország megbecsülését Európában. Hogy nem igaz az, hogy Orbán rendszerében mindenki azonosult volna azzal az őrült politikával! A többség csupán félelemből hallgatott. De ennek itt és most vége.


Börtön helyett frakcióvezető? (fotó: Marjai János / 24.hu)

Summázta gondolatait Gyurcsány, majd egészen konkrét tennivalókra és rátért:

Égetően fontos hozzányúlnunk már az első napokban néhány kérdéshez. Európa és a világ szégyene éktelenkedik déli határainkon, a hétfői napon jelenti be az új kormány, milyen ütemben bontja el a határkerítést, és már aznap jelezni fogjuk Brüsszelnek, Magyarország milyen módon veszi ki részét a menekültek szétosztásában. Mert ez a felelős döntés. Európai, és hazafias lépés. Nincsen jól továbbá az sem, hogy alapvető jogaiktól fosztattak meg homoszexuális honfitársaink, hamarosan törvényjavaslatot nyújtunk be erről is, mint ahogyan természetesen nem hagyjuk érintetlenül azt a fasisztoid és méltánytalanul igazságtalan, Orbánék által családtámogatási rendszernek csúfolt 20. századi szellemiségű otromba rendszert sem.

A legtöbb helyen nem, ahol pedig mégis, ott is mintegy apró betűs passzusként jegyzik, a Jobbik ugyan követelte magának a honvédelmi és igazságügyi tárcát, ám úgy tűnik, még ez is elúszhat. Hogy aztán az emberi erőforrások minisztériuma alá rendelt család- és ifjúságért felelős államtitkárságot végül megkapják-e, ahogy hírlett, az elmaradó minisztériumok helyett mintegy vigaszdíjként, szintén több mint kérdéses. Mert ha a Momentum nem kapja meg a belügyi tárcát, akkor úgy tűnik, itt fogják őket kárpótolni. Konkrét személyekről még nem esett szó.

További érdekesség és mindenképpen említendő, a jelenlegi kereteket sem fogják érintetlenül hagyni, számos minisztériumot szerveznek át, több államtitkárságot szűntetnek meg, de több újat is létre kívánnak hozni. Ha igazak a hírek, lesz a jövőben egy teljességgel új tárca, mégpedig a bevándorlásért és társadalmi integrációért felelős minisztérium, melynek szinte biztos, hogy az eddigi VII. kerületi polgármester, a DK-s Niedermüller Péter lesz az első embere.


Ő felelne a bevándorlásért? (fotó: Magyar Hírlap)

Na és akkor most ébredjünk fel, térjünk magunkhoz.

Még csupán 2020 januárja van, azonban a fenti, horror kategóriába sorolható ismertetés nagyon is valóságossá válhat, ugyanis a napokban adta ki a balliberális ellenzék vezére, Gyurcsány Ferenc, hogy legyen közös lista. És ha ő mondja, valószínűleg lesz is. Ha pedig ők győznek, akkor a fentiek várhatnak sokat szenvedett hazánkra.

Ezt akarjuk? Semmiképpen! Akkor most fogadjuk meg, hogy mindent tőlünk telhetőt megteszünk, mert ez a mi hazánk, magyaroké, és az is marad.

Lantos János – Kuruc.info

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]