2019-09-10

Elraboltak egy magyar újságírót Líbiában – A külügy cáfolta a hírt!

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Elraboltak egy magyar újságírót Tripoliban – írja a Lana líbiai hírügynökségre hivatkozva az olasz Rai. A hír szerint a magyar férfit fegyveresek hurcolták el vasárnap este a líbiai főváros központjában levő szállodából, helyi kísérőjének sikerült megmenekülnie.

Az emberrablásról több részletet egyelőre nem tudni, a nemzeti egységkormány is csak annyit közölt, hogy hozzáértők követték el. A szálloda szerint az újságíró már kicsekkolt, és semmilyen személyes tárgyat nem találtak a szobájában. A Lana azt közölte, a magyar férfi egy videón is megjelenik, ahol elrablói azt követelik, mondja azt, “Allah akbar”.

Egy frissen feltöltött fényképen mosolyogva, nyakában egy fényképezőgéppel látható egy terepszínű ruhát viselő férfi mellett.

#طرابلس: اختطاف صحفي مجري الجنسية يدعى «Szabó Gergely Hoang Viet» مساء أمس الأحد، من فندق «النهر»، بالقرب من مسجد أبورقيبة وسط العاصمة طرابلس

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Posted by ‎الكدوة‎ on Monday, September 9, 2019

Szabó Gergely Hoang Viet 2006 és 2011 között a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatója volt, a 2009/2010. tanévben Köztársasági Ösztöndíjban részesült, 2011-től 2018-ig pedig egy ügyvédi irodánál dolgozott. A Shutterstock gyűjteményében több fénykép is fellelhető a neve alatt, ezek egy része Ukrajnában és Izraelben készült.

Időközben a Lybia Observer nevű angol nyelvű oldal Twitter-oldalán ennek ellentmondó értesülés jelent meg, eszerint az RTL-nek dolgozó újságíró egy Khalifa Haftar tábornok erői által intézett dróntámadásban sebesült meg Dél-Tripoliban előző éjjel. A bejegyzésben egy fotó is szerepel, amelyen a sérült riporter a kórházi ágyán ül, látszólag nincs súlyos állapotban, és hüvelykujját a kamera felé emeli (bár az ujja be van pólyázva vagy gipszelve).

A HVG kereste a hírben szereplő újságírót, akinek a mobilja ki volt kapcsolva. A lap megerősítést kért a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól, a tárca egyelőre nem reagált a megkeresésre.

(HVG, Index nyomán)

Frissítés:Nem rabolták el a magyar fotóst Líbiában, de megsebesült

Cáfolta az emberrablással kapcsolatos híreket a Külügyminisztérium az eddigi információk alapján.

Sajtóbeszámolók szerint a Szabó Gergely Hoang Viet nevű férfit vasárnap este profi fegyveresek fogták el Tripoli központjában, az Abu Ghraiba mecsethez közeli River Hotel épületénél.

A líbiai LANA hírügynökség egy neve elhallgatását kérő forrására hivatkozva azt írja: az elrabolt férfi helyi kísérője, Ahmed Abdel Salam el Drouki meg tudott menekülni a fegyveresek elől. A szálloda szerint a magyar fotós ekkorra már kijelentkezett a hotelből, személyes holmikat nem hagyott a szobájában.

Menczer Tamás az üggyel kapcsolatban megszólalt, hivatalos Facebook oldalán közzétett posztja szerint

Információink szerint egy magyar fotóriporter szombaton a tripoli frontvonalon bombatámadás következtében megsebesült, ezt követően Tripoli egyik frontvonalhoz közeli kórházában sikeres műtéten esett át.„

Az emberrablással kapcsolatos híreket cáfolták.

888 nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]