2019-06-11

Elpusztult Macron francia-amerikai tölgyfacsemetéje

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Elpusztult a tölgyfacsemete, amelyet Donald Trump amerikai és Emmanuel Macron francia elnök közösen ültetett el a washingtoni Fehér Ház kertjében 2018 áprilisában a két ország barátságának jelképeként.

A kis tölgyfát a francia államfő hozta magával ajándékba annak az észak-franciaországi régiónak az erdejéből, ahol 2000 amerikai tengerészgyalogos esett el az első világháborúban a németek elleni harcban.

A széles nyilvánosság előtt, látványos külsőségek mellett történt faültetés után a tölgyfacsemetét csaknem azonnal ki is ásták, hogy karanténba helyezzék, miként azt minden külföldről bevitt „élő organizmussal” megteszik az amerikai törvények alapján. A tervek szerint Macron tölgyfáját a vesztegzár feloldása után újra elültették volna.

Mint a normandiai partraszállás közelmúltban tartott megemlékezései kapcsán diplomáciai körökből kitudódott, a kis fa végül soha nem került végleges kiültetésre, az amerikai fél tájékoztatása szerint a facsemete – talán a feszültségekkel terhes amerikai-francia viszony jeleként – még a karantén idején elpusztult.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

MTI, Vadak

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...