2019-05-15

Elfajultak a dolgok! Az USA szerint Iránon múlik, hogy lesz-e háború

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Megtámadtak négy tartályhajót az Egyesült Arab Emírségek partjainál. Az amerikai biztonsági szolgálatok szerint Iránnal szimpatizáló, vagy neki dolgozó egységek lehettek a támadók. Az utasítást nem Teherán adta ki, de ha Irán támad, komoly válaszra számíthat az Egyesült Államok iráni különmegbízottja szerint:

„Ha megtámadnak minket, arra katonai lépésekkel fogunk reagálni. Mi nem keressük a harcot az iráni rezsim ellen. Nekik kell meghozniuk a döntést, és kellően figyelmeztettük őket a következményekre. Az elnök egyértelművé tette, hogy fel akarjuk tartóztatni őket, diplomáciai úton” – mondta Brian Hook.

A teheráni vezetés tagadja, hogy köze lenne a támadáshoz.

„Regionális kérdésekről tárgyaltunk az indiai külügyminiszterrel. Azokról az intézkedésekről is beszéltünk, amiket az Egyesült Államok és a térség keményvonalas politikusai akarnak bevezetni. Aggodalmunkat fejeztük ki a térségben tapasztalható gyanús műveletek és szabotázsakciók miatt. Számítottunk rá, hogy ezekhez az eszközökhöz folyamodnak majd, hogy növeljék a feszültséget” – nyilatkozta Mohamed Dzsavad Zarif iráni külügyminiszter.

Az Egyesült Államok korábban bejelentette, hogy Irán miatt két repülőgép-hordozót és B-52-es bombázókat küld a Közel-Keletre.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Euronews

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...