2019-07-10

Ebben nincs tolerancia! Kiutasítják a svédek a stockholmi terrortámadás egyik ukrán túlélőjét

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

2017-ben, a húsvéti nagyhét idején elkövetett 5 halálos áldozattal (köztük egy 11 éves kislány) és további 14 súlyos sérülttel járó kamionos terrortámadást egy üzbég migráns hajtotta végre az Iszlám Állam nevében, Stockholm belvárosában.

A 14 súlyos sérült között volt a Stockholmban turistáskodó, ukrán állampolgárságú Irina Zamanova, akinek a sérülése következtében a jobb lábának egy részét amputálni kellett.

Érdekesen járt el a svéd igazságszolgáltatás ebben az ügyben – hívta fel rá a figyelmet a vezető konzervatív francia napilap, a Le Figaro.

Zamanova először ideiglenes tartózkodási engedélyt kapott, miután tanúként kívánták meghallgatni a migráns hátterű terrorista, Rakhmat Akilov perében.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A svéd jogszabályoknak megfelelően az ideiglenes engedély lejártát követően jogában állt állandó letelepedési engedélyt kérelmezni, amit meg is tett – a rendkívüli körülményekre hivatkozással -, amely esetében alaposan indokolt volt.

Kérelmét azonban először a svéd bevándorlási hivatal, majd pedig a bíróság is elutasította.

Meet Iryna and her 14 year old daughter Sofia.Iryna lost her leg in the Stockholm terrorist attack. She is now…

Posted by PeterSweden on Monday, July 8, 2019

A terrortámadásban jobb lábának egy részét elvesztett ukrán nő ekkor a legfelsőbb bírósághoz nyújtott be fellebbezést, amelyet szintén elutasítottak – közölte Henrik Hoffman, Zamanova ügyvédje.

Pedig többek között azzal is érveltek, hogy a stockholmi terrortámadásban súlyosan megsérült nő Ukrajnában nem részesülhetne megfelelő orvosi ellátásban (legalábbis nem ugyanazon a színvonalon, mint Svédországban).

Az ügyvéd elmondta az AFP francia hírügynökségnek, rendkívül sajnálatos, hogy Svédország megtagadta a terrortámadás egyik áldozatának a gyógykezelését. A minimum elgondolkodtatónak tekinthető svéd bírósági döntést követően Zamanovának és a vele élő 14 éves kislányának egy hónapja maradt arra, hogy elhagyja a migrációt korlátlanul támogató, hagyományosan bevándorláspárti Svédországot.

Origo nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]