2015-02-19

Dzsihadista romákat tartóztattak le, akik az Iszlám Állam ideológiáját hirdették

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

A bolgár hatóságok hét személyt vádolnak azzal, hogy radikális iszlám szervezetek tagjaiként erőszakot hirdettek, adták hírül bolgár médiumok, amelyek azt sem hallgatták el, hogy az őrizetbe vett dzsihádisták „roma származásúak”. Az iszlamista cigányok arab neveket vettek föl, és azokon szólították egymást. A csoporthoz tartozó személyeket az Iszlám Állam bulgáriai hívei elleni hatósági fellépés részeként tartóztatták le az Állami Nemzetbiztonsági Ügynökség munkatársai.

Az Iszlám Állam ideológiáját hirdető szervezet vezére a Pazardhik városának cigánytelepén éldegélő, és magát Ahmed Musa Ahmednek nevező „imám”. Az ügyészség szerdán hivatalosan is vádat emelt ellene, amiért „háborút és antidemokratikus eszméket hirdető” szervezet tagja. Az imám védője, Elvira Penkova azonban közölte: védence ártatlannak vallja magát.

Az Állami Nemzetbiztonsági Ügynökség igazgatója, Vladimir Pisanchev újságíróknak azt mondta, hogy a csoport „nem tekinthető az Iszlám Állam sejtjének, azonban azzá válhatott volna”. A hatóságok a nyomozás során arra a következtetésre jutottak, hogy a hét személy feltehetően harcosokat kívánt toborozni az Iszlám Állam részére – közölte Pisanchev, elárulva azt is, hogy az Iszlám Állam dzsihádistái utazásaik során a bulgáriai cigány iszlamisták otthonait egyfajta átmeneti szállásként használták.

Hivatalos közlés szerint a mostani letartóztatások részét képezik egy nagyszabású akciósorozatnak, amelynek célja, hogy megakadályozzák „a fasiszta vagy más antidemokratikus ideológia” és a „háború népszerűsítését”, továbbá elfojtsák a „közrend és az alkotmányos rendszer erőszakos megdöntésére” irányuló kísérleteket.

A Bolgár Büntető Törvénykönyv a felsorolt „bűncselekmények” elkövetését enyhébb esetben pénzbüntetéssel, súlyosabb esetekben börtönbüntetéssel torolja meg. Az Ahmed Musa Ahmed néven szervezkedő iszlamista romát korábban négy év börtönbüntetésre ítélték a „radikális iszlám ideológia terjesztése” miatt. Az imám azonban az ítélet ellen fellebbezett, ügyében a legfelsőbb bírói fórum még nem hozott ítéletet.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Perge Ottó, Kuruc.info – novinite.com nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]