2019-03-31

Donald Trump megvonja a migránsokat küldő országok támogatását

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Az Egyesült Államok befejezi a pénzügyi segítségnyújtást El Salvadornak, Guatemalának és Hondurasnak – közölte az amerikai külügyminisztérium szombaton. A közlés szerint a külügyi tárca Donald Trump amerikai elnök utasítását követve befejezi az északi háromszögként is emlegetett országok támogató programját. Donald Trump emellett a mexikói határ teljes lezárását is kilátásba helyezte.

A külügyminisztérium hozzátette, hogy bevonja a folyamatba a kongresszust. A Reuters hírügynökség szerint ez azt jelenti, hogy a törvényhozás jóváhagyása kell a támogatásmegvonás véglegesítéséhez.

Egy kongresszusi forrás szerint az elnöki utasítás nyomán az északi háromszög mintegy 700 millió dollár támogatástól esne el A 2017-2018-as költségvetési évek után.

Donald Trump pénteken jelentette ki azt, hogy a szóban forgó három közép-amerikai ország állította fel a migránskaravánokat, hogy állampolgárait az Egyesült Államokba exportálja.

Ezrek vannak úton Október óta több ezer közép-amerikai érkezett gyalogúton az Egyesült Államok déli határához. 500 millió dollárt adtunk nekik. Rengeteg pénzt fizettünk nekik, de többé nem fizetünk nekik, mert semmit sem tettek értünk – fogalmazott az amerikai elnök.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Donald Trump emellett a mexikói határ teljes lezárását is kilátásba helyezte.

Ezúttal ultimátumot is megfogalmazott a mexikói kormány számára, az Egyesült Államokba irányuló illegális migráció azonnali megállítását szabta feltételként.

Hunhír

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]