2019-05-15

„Démoni helynek” tartja Orbán Magyarországát Donald Tusk

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Egy interjúban arról beszélt az Európai Tanács elnöke, hogy szerinte nem súlyos probléma az, ha Bécsben néppárti-szabadságpárti koalíció kormányoz.

Tusk a Die Welt című lapban megjelent interjúban – amiből az osztrák Kronen Zeitung is szemlézett – úgy fogalmazott: a migrációs krízis sok helyen

„démonokat ébresztett fel”,

köztük az Orbán Viktor által kormányzott Magyarországon is, de Franciaország is ilyen hely lett szerinte, Jean-Marie és Marine Le Pe miatt. De ilyen helyeknek tartja azokat az országokat, ahol a szélsőjobb megerősödött, vagy kormányoz.

Mindazonáltal úgy tartja, hogy Ausztria nem ilyen, és a jelenlegi türkiz-kék koalíciós sem problémás. Inkább egy középen tömörülő centrum-jobb koalíciónak tartja az ÖVP-FPÖ közös kormányt, és úgy véli, az igazi szélsőjobb Haider idején volt kormányon Bécsben. A migrációval kapcsolatban elmondja, Európának kétféle utat nem szabad követnie: nem szabad sem „Európa-erőddé” válnia, de „Európa ajtóit” sem szabad teljesen kinyitni.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Tusk az interjúban határozottan nemet mond az Európai Egyesült Államokra, azonban a mostani tökéletlenségek ellenére sem kellene a kontinens országainak Kína vagy Oroszország példáját követnie.

Mandiner

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]