2020-01-07

Csatornát indítanak a bevándorlásellenesek

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Hamarosan saját tévé- és rádiócsatornát kaphatnak Hollandia bevándorlásellenes pártjai – a kezdeményezők már több mint ötvenezer feliratkozót gyűjtöttek össze. Az álhírek és a politikai korrektség elleni médiakampány Geert Wilders (képünkön), a holland Szabadságpárt, illetve Thierry Baudet, a Fórum a Demokráciáért vezetőihez köthető.

A projektet még tavaly novemberben indították útjára, és egy nap alatt több mint 18 ezer támogatót szereztek. Az Elhallgattatott Hollandia nevű csatorna év végén, heti 15-20 órában kezdheti meg a működését, közölte a holland sajtó.

Wilders eddig is sokat panaszkodott a média- és szólásszabadság hollandiai helyzetére. A híresen iszlámellenes politikus nemrég sokadik alkalommal hirdette meg a Mohamed prófétáról szóló karikatúra-versenyét, majd egy nap múlva – a nemzetközi visszhangra hivatkozva – le is mondta azt.

Az amúgy is személyi védelemre szoruló Wilders ugyanis nem csak pozitív üzenetet kapott: még 2018-ban, ugyanezen vetélkedő meghirdetésekor egy 26 éves muszlim az életére akart törni. Az iszlám ugyanis szigorúan tiltja a prófétáról készített ábrázolásokat, kiváltképp a gúnyrajzokat. Emlékezetes az is, hogy 2018-ban Pakisztánban tízezrek vonultak az utcára, hogy tiltakozzanak a holland politikus és versenye ellen.

A holland kormány mindenesetre minden egyes alkalommal, így idén is megvédte a politikus szólásszabadságát, bár hangsúlyozta: nem ért egyet a tiszteletlen kezdeményezéssel.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Korábban nemcsak Hollandiában lett botrány a próféta ábrázolásából. 2006-ban a világ számos muszlim országán söpört végig tüntetéshullám, miután egy dán lap karikatúra-sorozatot jelentetett meg Mohamedről.

Az erőszakba torkolló demonstrá­ciók majdnem kétszáz ember életét követelték. 2015-ben pedig egy Mohamed-rajzokat bemutató dallasi kiállításon tört ki lövöldözés.

Az iszlámellenes szervezet eseményén két emberrel végeztek, az egyik meghívott „sztárfellépő” épp Wilders volt. A leg­ismertebb eset ugyanakkor a Charlie Hebdóhoz köthető: a párizsi szerkesztőségben a szatirikus Mohamed-ábrázolások miatt rendeztek vérfürdőt 2015 januárjában.

MN nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]