2019-11-29

Brutális adóemelést szavaztak meg Horváth Csabáék Zuglóban

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

A telekadót, az építményadót és az idegenforgalmi adót is drasztikus mértékben megnövelte a kerület balliberális vezetése.

A kerületet korábban vezető Karácsony Gergely a választási kampányban arról beszélt, hogy minden rendben van Zugló gazdálkodásával – emlékeztet az Origo. A portál szerint annyira mégsem lehet minden rendben a Zuglói kasszával, hiszen Horváth Csabáék nagymértékű adóemelésről döntöttek.

Az Origo információi szerint szerint eddig 300 forintnyi telekadót kellett fizetni egy négyzetméternyi területért, azonban a testület döntése értelmében ez az összeg 350 forint lesz 2020-tól. Ez több mint 15 százalékos adóemelést jelent – összegzi a portál. Az idegenforgalmi adó tekintetében az eddigi 450 forintos egy éjszakányi adómértéket 530 forintra emelte a testület, ami szintén több mint 15%-os emelést jelent.

Az építményadó esetében is hasonló mértékű emelést szavaztak meg Horváth Csabáék. Az Origo kifejti, hogy az építményadó tekintetében eddig is sávos adó érvényesült. Az alábbi táblázat baloldalán láthatóak az eddigi adómértékek. A valorizált adómérték az az összeg, amit 2020-tól kell fizetni. Itt is jól látszik, hogy több mint 15 százalékos emelés történt.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A portál megkereste a Fővárosi Önkormányzatot, hiszen Karácsony Gergely – korábbi zuglói polgármester és mostani főpolgármester – a kampány alatt még arról beszélt, hogy Zugló költségvetése teljesen rendben van. Ezek után viszont adja magát a kérdés, hogy ha rendben van a költségvetés, akkor mi szükség van adóemelésekre?

A fővárosi önkormányzat az alábbi választ adta az Origo kérdésére: „Kérdéseikkel forduljon a zuglói önkormányzathoz”.

Forrás: Mandiner

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]