2019-07-10

Bevándorlók zaklatják a svájci vízimentőket

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

A nyár és a kánikula beköszöntével sokan választják kikapcsolódás vagy éppen felfrissülés gyanánt a nyilvános strandokat. Nincs ez másképp Svájcban sem, az alpesi országban azonban – köszönhetően az „eltérő kultúrájú” migránsoknak – nem mindenki élvezheti felhőtlenül a napsütést és a víz közelségét.

Michel Kunz, a svájci vízimentők egyesületének elnöke a 20 Minuten svájci portálnak elmondta, számtalan panasz érkezik be hozzájuk az ország szinte minden pontjáról, hogy a strandokon felügyelő (főként női) vízimentők mennyire ki vannak téve a migránsok zaklatásainak.

Kunz szerint a svájci strandokon a helyzet mára fenntarthatatlanná vált, a nagyrészt 18 és 22 év közötti migráns elkövetők egyszerűen nem tudják elfogadni, hogy egy nőnek is lehet szava, ezért könnyen agresszívvá válnak, és az abúzustól sem riadnak vissza.

Sibylle Rykart, a vízimentők egyesületének alelnöke is élt át már hasonlót.

Korábban ilyenre nem volt példa. A nőknek ez a fajta semmibevétele az elmúlt években vált elterjedtté
– nyilatkozta Rykart.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Egy másik női vízimentőnek, Alexandra Bürginek is a migránsokkal gyűlt meg a baja. Neki ráadásul még a rendőröket is ki kellett hívnia, hogy újból biztonságban érezhesse magát.

A jelenség a szomszédos Németországban sem ismeretlen. A múlt héten Kehl városának egyik nyilvános strandját kellett ideiglenesen bezárni, miután ötven észak-afrikai migráns zaklatta a többi fürdőzőt. Ennél is súlyosabb probléma, hogy a 2015-ös migrációs válság kezdete óta a gyermekek ellen strandokon vagy uszodákban elkövetett szexuális zaklatások száma is megnövekedett.

Hunhír nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...