2019-11-28

Aszad elnök szívesen megoldja a Nyugat által visszafogadni nem kívánt dzsihadisták által jelentett problémát

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Bassár el-Aszad szíriai elnök Szíriában állítaná bíróság elé a kurdok ellenőrizte börtönökben raboskodó külföldi dzsihadistákat, ha a kormányerők kezére kerülnek.

„A szíriai kormányerők ellenőrizte területeken lévő minden terrorista a szíriai jog hatálya alá tartozik” – jelentette ki szerdán Aszad a francia Paris Match című lapnak adott interjúban. „Az Iszlám Állam szélsőséges szervezet tagjait terrorügyekre szakosodott bíróságok elé fogják állítani” – hangsúlyozta a szíriai elnök.

Aszad korábban többször is azt hangsúlyozta, hogy nem nyugszik, míg a szíriai hadsereg vissza nem foglal minden talpalatnyi földet az ország területéből. A kormányerők jelenleg Szíria területének mintegy kétharmadát ellenőrzik.

A Népvédelmi Egységek szíriai kurd milícia kiterjedt területeket ural Szíria északi és keleti részén. A kurdok által felügyelt börtönökben és táborokban az Iszlám Állam több ezer tagját tartják fogva, köztük számos külföldi dzsihadistát is. A nyugati országok viszont eddig jórészt elzárkóztak attól, hogy a szélsőségesekhez csatlakozott állampolgáraikat visszafogadják.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

A szíriai elnök az interjúban egyben kétségbe vonta, hogy Abu Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam vezetőjét valóban likvidálták-e októberben amerikai különleges alakulatok. Az Iszlám Állam korábban megerősítette vezetőjének halálát.

(MTI)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]