2019-07-30

“A sikeres társadalmi beilleszkedés mintapéldája” volt a eritreai, aki vonat elé lökte anyát és fiát Frankfurtban

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Menedékjoggal Svájcban élő háromgyermekes családapa az az eritreai származású férfi, aki vonat elé lökött egy anyát a kisfiával a németországi Frankfurtban, indítéka továbbra is ismeretlen – közölték kedden Berlinben a szövetségi belügyminisztérium tájékoztatóján.

Az 1979-ben született férfi 2008-ban szerzett menedékjogot Svájcban, házasságban, rendezett körülmények között élt, volt állandó munkája, és korábban „a sikeres társadalmi beilleszkedés mintapéldájaként” tartották számon – emelte ki Horst Seehofer belügyminiszter. (Majd kiderül, hogy hirtelen mentális zavarai támadtak, és valójában nem tehet semmiről – a szerk.)

Azonban a férfi az utóbbi időszakban több bűncselekményt elkövetett, és a napokban elmenekült Svájcból, miután körözni kezdték, mert késsel megfenyegette, fojtogatta és bezárta egy szomszédját – tette hozzá Dieter Romann, a szövetségi rendőrség vezetője.

Horst Seehofer aláhúzta, hogy tárgyilagosan kellene megközelíteni az esetet, a külföldiek körében mutatkozó bűnözést pedig sem ártalmatlan színben feltüntetni, sem „instrumentalizálni”, eszközként felhasználni nem szabad, mert ez a társadalom megosztottságához vezet, a megosztottság pedig „az erőszak előszobája”.

Frissítés: így legyen lottóötösünk: már itt is vannak a pszichés gondok és az esetleges büntethetetlenség megvillantása

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Német lapok szerint a svájci hatóságok bejelentették, hogy az elkövető az év eleje óta betegállományban volt pszichés gondok miatt, és kezelés alatt állt.

Közben az is kiderült, hogy a néger 2006-ban engedély nélkül utazott Svájcba, ahol végül 2008-ban menekültstátuszt kapott, tehát “szabályos” illegálisként kezdte.

Az otthonában tartott házkutatáson nem találtak bármiféle radikalizálódásra vagy ideológiai indítékra utaló jeleket.

Miután a svájci-német határon nincs ellenőrzés, gond nélkül jutott el vonattal Bázelből Frankfurtba. Egy kedd délutáni sajtótájékoztatón a német szövetségi rendőrség vezetője azt mondta: a férfit sem a határon, sem Németország területén nem ellenőrizték. Ha így lett volna, egyértelműen meg tudták volna állapítani, hogy körözött személyről van szó (a szomszédja bántalmazása miatt).

Rendőrségi kihallgatásán nem adott magyarázatot tettére. Egyelőre nincsenek arra utaló jelek, hogy alkohol vagy drog hatása alatt állt volna. A rendőrség pszichiátriai vizsgálatra is beutalta, hogy büntethetősége megállapítható legyen – tehát az is lehet, hogy simán megússza…

(MTI – Index – Kuruc nyomán)

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...
[sg_popup id="3" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup] [sg_popup id=4] [sg_popup id="4" event="onload"][/sg_popup]