2019-05-14

A nap vicce: a Czeglédyt „fedező” Gyurcsányné a tolvajok miatt aggódik

A Facebook cenzúrázza a jobboldali híreket! Egy MEGOSZTÁSSAL Te is segíthetsz ezt megváltoztatni!

Minden nap képes mosolyt csalni az arcunkra Gyurcsányné, aki már-már a Sas-kabaré színvonalán mulattat. Legújabb videógyöngyszemét – az egyesült Európa reklámozása mellett – a tolvajok elleni harcra hegyezte ki. Hogy Apró-sarj Klára asszony konkrétan kikre gondolt, nem árulta el, de nem kizárt, lízingtrükkökben megfáradt férjére, aki kétszer csupán az elévülés miatt úszta meg a felelősségre vonást. Netán a szektapártjuk által „bújtatott”, hatmilliárdos kárt okozó maffiaszervezet vezetésével vádolt Czeglédy Csabára. Esetleg a nemrég lekapcsolt bolgár üzlettársukra, az ügyfeleit potom 600 milliárd forinttal lenyúló Cvetan Vasziljevicsre… Ki tudja?

Sokadik kampányvideójával jelentkezett kedden délelőtt a DK uniós listavezetője, Gyurcsányné – ennek örül most erdő-mező népe s a virágok. Az alkotás megtekintése utáni első gondolatunk az, hogy ha Apró-sarj Klára ne adj’ Isten nem jutna ki Brüsszelbe, kiváló papagájidomár lehetne. Tudniillik, órákon keresztül képes pislogás nélkül ismételgetni: „Európai Egyesült Államok”. A párját (és nézőit) ritkító előadást az agresszív késpengeajkak látványa és az elviselhetetlenül cérnavékony hang foglalja bizarr keretbe.

Dehogy fenyeget minket Brüsszel!

Az egész egy végnélküli litánia az európai birodalom mellett. Hiszen egy ilyen egybegyúrt államgombócban sokkal jobb élni, mint magányosan, egyedül – szűrhetjük le a következtetést Gyurcsányné eszmefuttatásából. Mint fogalmaz:

Mostanában sokat vitatkozunk arról, hogy mennyire legyünk európaiak, hogy az „Európai Egyesült Államok” fenyegeti-e önállóságunkat. Hadd mondjak erre maguknak egy hétköznapi példát. Képzeljünk egy embert (sic!), aki egyedül él, magányosan, nem tartozik senkinek számadással, döntéseit egyedül hozza, csak a saját érdekeit veszi figyelembe. És képzeljünk el egy másik embert, akinek nagy családja van, sok barátja, éppen ezért a döntéseinek jelentős részét közösen kell meghozniuk. Néha vitatkoznak is, urambocsá’, néha még veszekednek is. Mondanák erre, hogy a nagy családdal, sok baráttal rendelkező ember gyengébb, elesettebb? Szerintem nem. Ugyanígy gondolkodunk Európáról is.

A cikk a hirdetés után folytatódik..
loading...

Hát persze, de sem a tágabb családunktól, sem a barátainktól nem vennénk jó néven, ha erőszakkal át akarnák rendezni a lakásunkat, kidobálnák a nekik nem tetsző bútorainkat, elő akarnák írni, hogy fogadjunk be a házunkba hajléktalanokat, s követeléseik nem teljesülése esetére örök haragot, bosszút helyeznének kilátásba. Az ilyen családtagokkal, „barátokkal” jobb a távkapcsolat, a legfeljebb évi egyszeri telefonbeszélgetés. Ugye érti, mire gondolok,  tisztelt Gyurcsányné asszony?

Vajon az, hogy közösen őrizzük Európa határait és tengerpartjait, ez jó nekünk? Szerintem igen.

– folytatja Dobrev Klára. Jónak jó lenne. Csakhogy nem őrzik. Sőt, aki elkezdte rendesen őrizni – mint Magyarország 2015-ben a kerítés megépítésével –, azt hónapokig gyalázták, büntetéssel fenyegették. Most pedig Matteo Salvinit üldözik, szapulják Brüsszelből, amiért a kikötők lezárásával, az embercsempész „civilek” hajóinak elkobzásával gátat szabott a földközi-tengeri vízitaxiztatásnak.

Az, hogyha félmilliárd európai polgár közös pénzzel fizet, az euróval, az nem lenne biztonságosabb, stabilabb nekünk, magyaroknak a forint helyett?

Vagyis mondjunk le a maradék pénzügyi önállóságunkról is, s adjuk át azt egy brüsszeli sóhivatalnak. Remek, „hazafias” ötlet…

Tolvajos aggodalmak

S ekkor érkezünk el a videó legizmosabb, legkacagtatóbb részéhez. Gyurcsányné a szövetségbe forrt uniós birodalom egyik tartópilléréhez, az európai ügyészséghez való csatlakozásért kardoskodik.

Vagy ha ellopják a pénzünket, és ezt az európai ügyészség felügyelné, és nem engedné, hogy a tolvajok büntetlenül megússzák, szerintem attól is egy igazságosabb és erősebb Magyarország lenne.

Tehát annak a DK-nak a listavezetője beszél a „tolvajok” elleni hatékonyabb küzdelem fontosságáról, amely párt képviselő-jelöltjévé tette a vád szerint több mint hatmilliárd forintos kárt okozó maffiaszervezet feltételezett vezetőjét, Czeglédy Csabát. S nyilvánvalóan csak azért tették rá a listájuk 36. helyére, hogy az így szerzett mentelmi joggal megakasszák a büntetőeljárást. Ócska trükközés volt, semmi más. És ehhez asszisztált a Nemzeti Választási Bizottság nyolc ellenzéki delegáltja. Hogy miért fedezik egy gigantikus méretű költségvetési csalás vádlottját? Csak tippelni tudunk. Talán, mert ő is segíthette pénzzel a DK és az MSZP kampányát. (Ez egyébként a bíróság szerint jogkövetkezmény nélkül kijelenthető.) S talán ennek viszonzásaként Gyurcsányék családi cége nagyjából kétszázmillió forintos kölcsönt adott Czeglédynek, törvénytelenül. Klára asszony ezt utóbb azzal magyarázta, hogy szeret segíteni a bajbajutottakon

Továbbá az a Dobrev Klára aggódik a „tolvajok” miatt, akinek férje pofátlan lízingtrükkök, privatizációs machinációk segítségével alapozta meg milliárdos magánvagyonát a rablóprivatizáció időszakában – az állam rovására. S utóbb kétszer is csupán az elévülés mentette meg attól, hogy büntetőeljárás induljon ellene. Ismert: a Gyurcsány-féle Nomentana Kft. svindlije, illetve a Szalay utcai lízingügylet is bűncselekmény gyanúját vetette föl, ám annyi idő telt el az elkövetés óta, hogy a nyomozó hatóság elévülés miatt nem indíthatott eljárást. Az sem éppen makulátlan jellemre utal, hogy a sukorói kaszinómutyi ügyében Gyurcsányt gyanúsítottként hallgatták ki, de végül a büntetőeljárást megszüntették ellene.

A Gyurcsány-famíliát más tekintetben is körüllengi a „tolvajlás” ájere. Még egyik külföldi üzlettársukról is folyton rossz hírek érkeznek. Márciusban éppen arról értesülhetett a nyilvánosság, hogy Belgrádban elfogták Gyurcsányék bolgár üzlettársát, Cvetan Vasziljev bankárt, aki a nyomozás adatai szerint 600 milliárd (!) forintnak megfelelő összeggel károsította meg bankjának ügyfeleit… És akkor most arra bővebben ki se térjünk, hogy a Gyurcsány-család egy magyar zsidó honfitársunktól a kommunisták által erőszakkal elszedett rózsadombi villában él…

  • Ennyiből is látni, hogy Gyurcsányéknál hitelesebben ma senki sem beszélhet a „tolvajokról”…

Így uszítottak magyart a magyar ellen Gyurcsányék 2004-ben. A plakáton a patkányozós Bangóné és családja látható… (Forrás: Magyar Idők)

Szimbólum

A videó végén Dobrev Klára kijelenti: „Csak a kishitűek vagy gyengék félnek az együttműködéstől”. Majd azt bizonygatja, nincs veszélyben a magyarságunk az egyesült Európától, „ugyanúgy magyarul fogunk beszélni, ugyanúgy Kölcsey Himnuszát fogjuk énekelni, és a piros-fehér-zöld zászló fog lobogni a Kossuth téren”. Mondja ezt ő, akinek a férje 2004-ben a határon túli magyarok egyszerűsített honosítása ellen uszított, aljas hazugságokra hivatkozva magyar testvéreink megtagadására buzdított. Hányinger, tényleg.

Az viszont némileg vicces és szimbolikus, hogy a magyarkénti megmaradásunk zálogaként azt hozza föl Gyurcsányné, hogy a szorosabb unióban is megmarad majd a Pilóta keksz és a pöttyös Túró Rudi. Miközben ezt a két, eredetileg magyar csemegét sajnos már régóta külföldi cégek gyártják, s fölözik le utána a hasznot.

Tekinthetjük tehát szimbolikusnak is Dobrev elszólását: pont annyira maradunk magyarok az általa ránk erőszakolni vágyott „Európai Egyesült Államokban”, mint a Pilóta vagy a Pöttyös. Névlegesen.

Pesti Srácok nyomán

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

Ha Te sem akarod, hogy a Facebook döntse el mit olvashatsz, kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.
loading...